SOLIDWORKS DLL’i Yüklenemedi: sldshellutils Hatası ve Çözümü

0
172
Paketle Gönder Esnasında Alınan Hata
Paketle Gönder Esnasında Alınan Hata

SOLIDWORKS üzerinde Pack and Go (Paketle gönder) işlemi yaparken, karşımıza Solidworks DLL Yüklenemedi: sldshellutils diye bir uyarı çıkabilir. Bu uyarıyı aşağıdaki çözüm yöntemleri ile giderebilirsiniz.

  1. Başlat’ı tıklatın, Çalıştır’ı tıklatın, kutusuna regedit yazın ve sonra Tamam’ı tıklatın.
  2. Kayıt defterinde aşağıdaki alt anahtarı bulun ve tıklayın: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ Installer.

Not: Bu alt anahtar yoksa oluşturun.

Windows anahtarının üzerine sağ tıklayın ve yeni anahtar diyerek ilgili Installer anahtarını oluşturun.

  1. Mevcutta var olan veya yeni oluşturmuş olduğunuz anahtarın içerisinde girerek Düzen menüsünde, Yeni’nin üzerine gelin ve DWORD Değeri’ni tıklayın.
  2. DWORD adı için RemappedElevatedProxiesPolicy yazın ve ardından‘Enter’a basın.
  3. RemappedElevatedProxiesPolicy öğesini sağ tıklatın ve sonra Değiştir’i tıklatın.
  4. Değer veri kutusuna 1 yazın ve Tamam’ı tıklayın.
  5. Bu işlemleri tamamladıktan sonra kayıt defterinden çıkış yaparak SOLIDWORKS kurulumunuzun onarılması gerekmektedir.
  6. Arama kısmına appwiz.cpl yazarak Programlar ve Özellikler kısmından SOLIDWORKS ü seçin ve sağ tıklayarak Değiştir seçeneğine tıklayın. Açılan kurulumun Yönetisinde, Onar seçeneğini seçerek SOLIDWORKS ün onarma işlemini tamamlayın.
  7. Uygulama başarıyla yüklendikten sonra, güvenlik düzeltmesini yeniden etkinleştirmek için, kayıt defterinden tekrardan ilgili konuma gidin (HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ Installer) ‘RemappedElevatedProxiesPolicy’ DWORD değerini “0” olarak sıfırlayın.

Bu işlemlerden sonra SOLIDWORKS üzerinde Pack And Go (Paketle gönder) işlemi yaparken herhangi bir uyarı ile karşılaşmadan sorunsuz bir şekilde işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bu adımlarıdan sonra hala problem yaşamanız durumda bizlere solidworks@tekyaz.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Not: Kayıt defteri üzerinde yapılan işlemler sistemsel seçenekler olup yanlış işlem yapılması durumunda bir takım sorunlara sebep olabilir. Bu nedenle IT (Bilgi İşlem) biriminizin ve/veya teknik destek ekibimizin bilgisi dahilinde işlem yapılması önerilir.

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin