Çalışmalarınızı Eski Sürüm Kaydetme

0
360

SOLIDWORKS 2024’ün en çok ses getiren yeniliklerinden bir tanesi, şüphesiz ki dosyalarınızı eski sürümde kaydetme özelliği. Artık, kullanıcıların heyecanla beklediği dosya kaydetme özelliği, SOLIDWORKS 2024‘te sunuluyor. Bu özellik, iki yıl geride çalışan sürümlerle uyumluluğu sağlayarak, çalışmalarınızı 2023 ve 2022 sürümlerinde de kaydetmenize olanak tanır. Eski sürümde kaydettiğiniz dosyalar sorunsuz bir şekilde açılabilir ve kullanılabilir.

SOLIDWORKS’ün en son sürümünde oluşturulan veya kaydedilen SOLIDWORKS parçalarını, montajlarını ve teknik resimlerini SOLIDWORKS’ün önceki bir sürümünde tamamen işlevsel belgeler olarak kaydedebilirsiniz.

NOT: SOLIDWORKS Connected kullanıcıları yalnızca belgeleri diske kaydederken önceki sürümler olarak kaydedebilir. Belgeleri 3DEXPERIENCE Platform’a önceki sürümler olarak kaydedemezsiniz.

Bu blog yazımızda, dosyalarınız üzerinden referanslarınızı bozmadan eski sürüm nasıl kaydedebilirsiniz inceleyeceğiz.

Tedarikçileriniz bazen sizin kullandığınız en son SOLIDWORKS sürümüyle uyumlu olmayabilirler. Bu durumda, iş birliği yapmak oldukça zor olabilir. SOLIDWORKS 2024 üzerinde çalışırken, eski sürümde kaydetme ihtiyacınız olduğunda, en sağlıklı yöntemlerden biri olan Pack and Go işlemini kullanabilir veya dosyayı Farklı Kaydet ile farklı bir sürüm olarak kaydedebilirsiniz, böylece ilgili dosya konumunda istediğiniz sürümü seçerek kaydedebilirsiniz.

Pack and Go Penceresi
Pack and Go Penceresi

Eski sürümlerde dosyaları kaydetmek için Pack and Go özelliğine SOLIDWORKS’ün önceki sürümüne kaydet seçeneği eklenmiştir. Bu yeni özellik sayesinde istediğiniz dosyayı Pack and Go ile birlikte 2022 veya 2023 sürümü olarak kaydedebilirsiniz.

Dosya konumundan "Pack an Go" penceresini açmak
Dosya konumundan “Pack an Go” penceresini açmak

SOLIDWORKS ‘ü açmadan doğrudan klasör içerisindeki montajınıza sağ tıklayarak SOLIDWORKS menüsünden Pack and Go ‘ya ulaşabilirsiniz.

Farklı Kaydet penceresi
Farklı Kaydet penceresi

Mevcut sürümdeki tasarımlarınızı eski bir sürüm olarak kaydetmek için SOLIDWORKS programı içinde Farklı Kaydet seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu noktada önemli olan tek şey Kayıt Türüdür. İlgili sürümü ve hedef klasör yolunu seçerek dosyalarınızı iki sürüm geriye dönük olarak kaydedebilirsiniz.

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin