SOLIDWORKS PDM 2020 Arama Aracı

0
556

Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS PDM 2020 yeni hızlı arama özelliği ve arama kartı yenilikleri ile aramayı çok daha kolay hale getirmektedir.

SOLIDWORKS PDM 2020 Hızlı Arama Alanı

Bilindiği gibi PDM klasör arayüzü Windows gezgini ile entegredir. Kes, kopyala, yapıştır gibi Windows komutlarının yanı sıra görünümü de dosya gezgininin birebir aynısıdır. Ancak arama yapmak için Windows Gezgininden alışılmışın dışında olarak ayrıca bir arama kartına giriş yapmak gerekmekteydi.

Artık arama yapmak için PDM menü çubuğunda yer alan yeni hızlı arama alanı da kullanılabilir.

SOLIDWORKS PDM 2020 Hızlı arama
Hızlı Arama Alanı

Hızlı arama alanına PDM menü çubuğundan ya da klavyeden CTRL+F tuşlarına basarak erişmek mümkündür.

  • Bu alana yazılan kelimeler dosya/klasör adı ile beraber açılır listeden seçilmiş olan değişkenlerin içeriğinde de aranacaktır. arama alanı
  • Arama alanına tıklanıldığında geçmişte yapılan son 5 arama görüntülenir. Ayrıca PDM, aranacak kelime yazılırken geçmişte yapılan aramalara göre akıllı önerilerde bulunur.

akıllı öneri arama geçmişi

 

 

 

 

  • Artık arama yaparken VE VEYA DEĞİL EŞİTTİR gibi standart arama operatörleri de Eksiksiz Arama, SOLIDWORKS PDM Arama aracı ve hızlı aramada kullanılabilir.
  • Örneğin Tanımında “Eğim” olan ve “Pirinç” malzemeli tüm dosyaları filtreleme için Eğim OR Prinç (Eğim|Pirinç) yazmak yeterli olacaktır.SOLIDWORKS PDM 2020 Hızlı Arama veya

Arama Karakterleri kullanılarak filtreleme hakkında detaylı bilgi almak için PDM İçerisinde Dosya Arama İpuçları makalesini okuyabilirsiniz.

PDM ARAMA KARTI YENİLİKLERİ

Bir diğer yenilik ise PDM Arama kartında çoklu değişken aramasıdır. Önceden arama kartında değişkenlere göre arama yapmak için Değişken sekmesindeki gerekli alanları teker teker doldurmak gerekmekteydi. PDM DEĞİŞKENLER SEKMESİArtık tercihinize göre düzenlenmiş olan tek bir alanı kullanarak aramaya yapacağınız değişkenleri yazabilirsiniz.

PDM 2020 TANIM VEYA MALZEME

 

SOLIDWORKS PDM 2020 Arama Aracı bu yeniliklerle doğru dosyalara en hızlı şekilde erişmenize olanak vermektedir.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Teknik Destek Mühendisi Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin