Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS PDM Web2 ile PDM kasasının tümü veya istenilen bir bölümü internete açılabilmekte ve istenilen yerden her hangi bir cihaz kullanılarak PDM kullanıcısı girişi ile internet tarayıcısı üzerinden erişilebilmektedir. Mobil cihaz uyumlu internet tarayıcısı arayüzü ile dosya arama, dosya teslim alma\teslim etme, iş akışı geçişleri, indirme yükleme gibi pek çok iş yapılabilmektedir.

Yetenekleri her yıl artan ve arayüz geliştirmeleri alan PDM Web2 2020 versiyonu ile birlikte daha da yetenekli hale geldi. Yeni gelen özellikler ile artık montajların malzeme listelerini görmek, dosyaların tarihçelerine erişmek ve dosya indirmede detaylı bir bilgi sayfasına erişmek mümkündür.

Malzeme Listesi Görüntülemek

PDM içerisinden SOLIDWORKS programının yüklü olmasına gerek kalmadan montaj dosyalarının malzeme listeleri görüntülenebilmektedir. SOLIDWORKS PDM 2020 versiyonu ile birlikte artık bu malzeme listelerine Web2 arayüzü üzerinden de erişmek mümkün.

WEB2 Malzeme Listesi

Malzeme listesinde bulunan seçenekler sayesinde 1 numaralı alandan görüntülenecek olan malzeme listesi şablonu ve 2 numaralı alandan montajın malzeme listesi alınacak olan konfigürasyonu seçilebilmektedir.

Dosya Tarihçelerini Görüntülemek

SOLIDWORKS PDM içerisinde bulunan tüm dosyaların tarihçe bilgilerine ulaşmak mümkündür. Tarihçe alanında dosyanın oluşturulması, modifiye edilmesi, isim ve konum değiştirmesi, iş akışı bilgileri gibi pek çok bilgi yer almaktadır. SOLIDWORKS PDM 2020 versiyonu ile artık dosyaların tarihçe bilgilerine PDM Web2 üzerinden erişmek mümkündür. Dosya seçildikten sonra tarihçe alanına basıldığında dosyanın tüm tarihçe bilgileri görüntülenebilmektedir.

WEB2 Tarihçe

Web2 Dosya İndirme Listesi

Web arayüzü üzerinden kullanıcılar eğer ki dosyayı görme yetkisi var ise dosyaları bilgisayarlarına indirebilmektedir. Referansları ile birlikte indirme seçeneği kullanıcılara dosya setlerini kolayca indirme olanağı sunmaktadır.

SOLIDWORKS PDM 2020 ile birlikte arayüzde yapılan iyileştirmeler sayesinde dosyalar referansları ile birlikte indirildiğinde hangi dosyaların indirileceği ve bu dosyaların konumu, boyutu gibi bilgileri kullanıcılar tarafından görüntülünebilmektedir.

PDM Web2 Referans Listesi

Sürekli iyileştirmeler ile gelişimine devam eden Web2 sayesinde kullanıcılar PDM verilerini herhangi bir yerden kolayca yönetebilmektedir.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin