SOLIDWORKS PDM 2020 – Performans İyileştirmeleri

0
439

Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS PDM 2020 ile birlikte gelen performans geliştirmeleri sayesinde kalabalık klasörlerde gezinmek, büyük montajların referans listesi ve malzeme listesi bilgilerini görüntülemek ve SOLIDWORKS PDM eklentisi ile çalışmak artık daha hızlı hale geliyor. Geliştirmelere detaylı bakacak olur isek;

Klasörler Arası Gezinme Performansı

Bilindiği gibi PDM klasöründe, dosya görünümü “Ayrıntılar” olarak ayarlandığında dosya isimleri ile beraber dosyalara ait bir takım bilgilere de hızlıca erişmek mümkündür. (Bkz: Klasör Görünümünü Sürekli  Ayrıntılı Olarak Ayarlamak) Bu sayede dosyanın veri kartına ayrıca bakmadan dosyanın istenilen bilgilerini hızlıca görmek mümkün olmaktadır.

SOLIDWORKS PDM 2020 Dosya bilgileri
Ayrıntılı Görünüm

Önceki sürümlerde bir klasör içine girildiğinde o klasörün içindeki alt klasörlerin isimleri, dosya isimleri, sütunlardaki dosya bilgileri eş zamanlı olarak yüklenirdi. Dolayısıyla tüm detaylar yüklenene kadar beklemek zorunda kalınırdı. SOLIDWORKS PDM 2020 ile beraber yapılan performans geliştirmeleri sayesinde fazla sayıda dosya içeren bir klasöre girdiğinizde;

  • ilk olarak alt klasör bilgileri
  • ardından dosyaların isimleri
  • en son olarak da tanım,malzeme gibi dosya özellikleri

asenkron olarak yüklenmektedir. Bu sayede klasör içine girildiğinde tüm bilgilerin yüklenmesi beklenilmek zorunda değildir. SOLIDWORKS PDM 2020 dosya listesini gösterdikten sonra kullanıcıya işlem yapmasına izin verir ve diğer bilgiler arka planda yüklenmeye devam eder.

Asenkron yükleme yeniliği ile istenilen dosyaya ya da alt klasöre, detayların yüklenmesini beklemeden ulaşılabilmektedir.

SOLIDWORKS PDM 2020 Ön İzleme Sekmeleri Performans İyileştirmeleri

Çok fazla referansa sahip montajların “Malzeme Listesi”, “İçerir” veya “Kullanıldığı Yerler” gibi PDM sekmelerini görüntülemek zaman alabilmektedir. Sekmeler arasında geçiş yaparken kullanıcılar her defasında yeni bastığı sekmenin yüklenmesini beklemektedir. Fakat artık PDM bu sekmelerdeki bilgileri başka dosya seçilene kadar hafızasında tutar ve sekme geçişlerinde kullanıcıyı bekletmez. Bu sayede dosyaların sekme bilgilerine çok daha hızlı ulaşılabilir.

SOLIDWOKRS PDM Eklentisi Performans İyileştirmeleri

Dosya gezginindeki yeniliklere benzer olarak SOLIDWORKS içindeki PDM eklentisinde de performansta iyileştirmeler mevcuttur. PDM eklentisindeki ürün ağacındaki bilgiler daha hızlı olarak ekrana gelmektedir. Ayrıca dosya açılırken PDM ürün ağacının bilgilerini arka planda yüklenirken kullanıcılar SOLIDWORKS grafik ortamında çalışmaya başlayabilirler. Bu sayede büyük montajlarda PDM eklentisinin bilgileri yüklemesini beklemeden dosyalar düzenlenebilir.

Tüm bu iyileştirme sayesinde gerekli olan dosyalara en kısa sürede ulaşabilir ve zamanı daha verimli kullanabilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Teknik Destek Mühendisi Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin