PDM Durum Değişikliğinde Referanslı Dosyaların Seçilmemesi

0
880

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS PDM içerisinde, dosyaların revizyonlarını yönetip yetkilendirmeleri parçaların durumlarına göre ayarlayabildiğimiz elektronik onay mekanizması olan iş akışları yer almaktadır. Bu iş akışlarında montaj gibi alt referansları olan bileşenler onaya gönderildiğinde veya revizyon talep edildiğinde referanslı tüm alt dosyalar seçili olarak gelmektedir, yani hepsi bu geçişten geçmektedir.durum değiştir

Herhangi bir dosyayı iş akışı geçiş eyleminin dışında bırakmak için durum değişikliği sütunundan seçimini kaldırabilirsiniz. Eğer sadece durumu komutunu kullandığınız dosyanın seçili gelmesini istiyorsanız aşağıda belirtilen kullanıcı bazlı ayarı yapabilirsiniz.

Durum Değişikliği İşleminde Referanslı Dosyaların Seçili Gelmemesi için;

  • Windows aramasına “Yönetim” veya “Administration” yazarak PDM’ in yönetim panelini açınız. Eğer ki bulunamaz ise Program Files içerisinde PDM kurulum konumundaki “ConisioAdmin.exe” ile çalıştırmak da mümkündür.
  • Yönetim paneline PDM Admin şifresi ile giriş yapınız.
  • Ayarlamayı yapmak istediğiniz kullanıcıya sağ tıklayıp Ayarlar ‘a giriniz.

PDM Kullanıcı ayarları

  • Referans iletişim kutusu sekmesindeki Durum değişikli sırasında alt referansları seçin seçeneğinin işaretini kaldırınız.

Referans iletişim kutusu

  • Ayarı yaptıktan sonra durum değiştir komutunu kullandığınızda artık sadece seçili dosyanın durumu değişecektir. Dilerseniz bu pencereden yine manuel olarak istediğiniz dosyaların durumunu değiştirmek için seçim yapabilirsiniz.

durum değişikliği referans seçimi

 


İpucu: Durumu değiştir penceresinde dosya adı yanındaki ikonların üzerinde fareyi bekletirseniz dosyanın önizlemesini görebilirsiniz. Böylece hangi dosyanın durumunun değişikliğini yapmak istediğinizi kolaylıkla seçebilirsiniz.durum değişikliği önizleme


 

PDM Kullanıcıları için yapabileceğiniz diğer ayarlar için PDM İçin Önerilen Ayarlar makalemizi okuyabilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Teknik Destek Mühendisi Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin