Yeni Bir Görünüm (Appearances) Oluşturma / Kaydetme

0
965

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Visualize modellerinize uygulayabileceğiniz bir görünüm dosyaları kitaplığıyla yükleyebilirsiniz. SOLIDWORKS Visualize’da özel görünüm dosyaları oluşturabilir ve bunları ileride kullanmak üzere Görünüm Paletinize kaydedebilirsiniz.

  • Öncelikle SOLIDWORKS Visualize’de Özel görünümlerinizi kaydedebileceğiniz bir klasör oluşturmak görünümlerinizi bulma açısında yararlı olacaktır. Varsayılan klasör yolu olarak C:\Users\<kullanıcı adı>\Documents\SOLIDWORKS Visualize Content\Appearances  klasörüne gidiniz. Bu klasörde SOLIDWORKS Visualize’a ait görünümler  bulunmaktadır. Bu klasörde özel görünümler için belirteceğiniz isimde klasör oluşturabilirsiniz.
Özel Görünümler İçin Klasör Yolu
Özel Görünümler İçin Klasör Yolu
  • Oluşturmuş olduğunuz klasör SOLIDWORKS Visualize Görünüm kütüphanesinde aşağıdaki gibi görünecektir. Yeni  oluşturacağınız görünümleri bu klasöre kaydedebilirsiniz.
Klasörün Visualize İçerisinde Görünümü
Klasörün Visualize İçerisinde Görünümü
  • Daha sonra aşağıda gösterilen “+” işaretin  üzerine gelerek  “Yeni Görünüm” oluştur butonuna tıklayınız.
Yeni Görünüm Oluşturma
Yeni Görünüm Oluşturma
  • Yeni oluşturduğunuz görünümün üzerine gelerek tıklayınız ve açılan pencerede görünümle alakalı ilgili değişiklikleri yapınız.
Görünümü Özelleştirme
Görünümü Özelleştirme
Görünümü Özelleştirme Seçenekleri
Görünümü Özelleştirme Seçenekleri
  • Görünümde yapmış olduğunuz değişikliği isterseniz modelinize doğrudan uygulayabilirsiniz. Fakat bu oluşturmuş olduğunuz görünüm sadece bu çalışmada geçerli olur. Dilerseniz bu görünümü dışarı aktarmak bir sonraki modellerinizde kullanmak  için bir sonraki adıma geçerek görünümü nasıl kaydedebileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Özelleştirmiş Görünümü Uygulama
Özelleştirmiş Görünümü Uygulama
  • Görünüm seçili iken açılan pencerede  7 numaralı şekilde gösterilen yere tıklayınız  ve buradan Görünümü Kaydet  butonuna tıklayınız.
Görünümü Kaydetme
Görünümü Kaydetme
  • Burada açılan pencerede C:\Users\<kullanıcı adı>\Documents\SOLIDWORKS Visualize Content\Appearances   blog yazımızın başında oluşturmuş olduğumuz Özel Görünümler adlı klasöre giderek  Kaydet  butonuna tıklayınız.
Görünümü İlgili Klasöre Kaydetme
Görünümü İlgili Klasöre Kaydetme
  • Yeni oluşturmuş olduğunuz görünüm artık kütüphaneye kaydedilmiştir. Diğer modellerinizde de  bu görünümü kullanabilirsiniz.

Kaydedilmiş Görünüm
Görünümü İlgili Klasöre Kaydetme

Bu oluşturmuş olduğunuz  yeni görünümleri yukarıda gösterildiği gibi kaydedebilir  ve görünümlerinizi yeni oluşturacağınız uygulamalarda kullanabilirsiniz.

SOLIDWORKS Visualize hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | SOLIDWORKS - Composer - Visualize - Inspection

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin