SOLIDWORKS Simulation Varsayılan Seçenekler

0
752

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Simulation ile analiz gerçekleştirdiğimde hep aynı birim sistemleri ile analiz sonuçlarının gelmesini istiyorsanız ve sonuçları rapor etmeye kalktığınızda her defasında rapora isminizi giriyorsanız bu yazı tamda size göre varsayılan ayarlarınızı nasıl tanımlayacağınız bu blog yazısında anlatılmıştır.

SOLIDWORKS Simulation varsayılan seçeneklere ulaşmak için commond manager kısmının üzerinde yer alan simulation yazısının üzerine fare imlecinizi getirdiğinizde aşağı doğru uzayan sekmeler içerisinde ki seçenekler kısmına tıklayınız. Daha sonra karşınıza bir ekran çıkacak burada sistem seçenekleri yerine varsayılan seçeneklere tıklayınız.

simulation seçenekler

Bu açılan pencere de ilk olarak varsayılan birim sistemlerinizi değiştirebilirsiniz örneğin gerilme sonuçlarının Mpa cinsinden karşınıza gelmesini istiyorsanız birimler kısmında N/mm^2 olarak ayarlayabilirsiniz.

yeni grafik

Varsayılan grafiklerde istediğiniz analiz türünün etüt sonuçları kısmına geldikten sonra sağ tıklayarak yeni bir grafik ekleyebilirsiniz. Artık her analiz gerçekleştirdiğinizde eklemiş olduğunuz grafikte otomatik olarak gelecektir. Örneğin her yaptığınız analiz sonucunda güvenlik emniyet kat sayısını görmek istiyorsanız bu kısımdan ekleyebilirsiniz.

Rapor Ayarları
Otomatik Rapor Oluşturma

Çok sık analiz raporu alıyorsanız ve bu rapor için gerekli olan tasarımcı şirket ve logo bilgileri gibi değişmeyen değerleri tek tek girmek istemiyorsanız raporlar kısmındaki bilgileri doldurarak her rapor oluşturduğunuzda bu bilgilerin otomatik dolu bir şekilde gelmesini sağlayabilirsiniz.

Not: Bu ayarları aktif bir şekilde kulllanmak için SOLIDWORKS’ü bir defa kapatıp açmanız yeterlidir. 

Sizde varsayılan ayarlarınızı bir defa tanımlayarak zaman kazanabilirsiniz diğer blog yazılarımızı okuyarak bir çok ipucuna ve teknik bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

SOLIDWORKS Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin