SWOOD Kesim Listesi Rapor Alma

0
1788

Son güncelleme: 23.08.2023

Mobilyanızın tasarım sürecini tamamladınız ve rapor ile birlikte üretime vermeniz gerekiyor. Tasarladığınız mobilyayı üretime verebilmek içinse elbette, üretim için gerekli olan listeleri oluşturmamız gerekiyor. Kesim listesi, hırdavat listesi vs. listelerin hazırlanıp üretime veriliyor. Tasarımda herhangi bir revize işlemi gerçekleştirilirse, tüm listelerin yeniden elden geçmesi gerekiyor ve tek tek düzeltilmesi. Bu listeleri manuel olarak sağlamaya çalışmak, hem zamandan kayıp veriyor hemde hata payını yükseltiyor. Peki ya SWOOD DESIGN ile üretime dair raporlarımı nasıl alırım? SWOOD DESIGN bana hangi listeleri verebiliyor? SWOOD DESIGN ile rapor almak zor mu?

SWOOD DESIGN İLE RAPOR ALMAK ZOR MU?

SWOOD DESIGN ile tek tuş ile rapor alabilmeniz mümkün. SWOOD design reporting komutuna bastığımız an itibariyle SWOOD, bizlere dakikalar içerisinde  üretime dair raporlarımızı oluşturuyor.

ÜRETİME DAİR LİSTELERİ HANGİ FORMATLARDA RAPOR ALABİLİRİM ?

Rapor

SWOOD DESIGN size listelerinizi; EXCEL, PDF, HTML ve XML olarak verebiliyor. Verilen raporda örnek olarak excel çıktısını verelim, bir excel stok listesini aldınız, excel üzerinde istediğiniz gibi değişiklikler yapabilirsiniz.

SWOOD DESIGN HANGİ LİSTELERİ VEREBİLİYOR ?

PARÇA LİSTESİ

Parça listesi

SWOOD parça listesini bizlere yukarıda saydığımız formatlarda verebiliyor. parça listesinde ise malzeme listesi de mevcuttur. Panellerin su yönleri panel üzerinde oklar ile gösterilmiştir. kenar bandı ise gene panelin etrafında bulunuyor, bu sayede hangi panelde kenar bandı var bunu görebilmiş oluyoruz.

kenar bandı

HIRDAVAT LİSTESİ

hırdavat listesi rapor

SWOOD minifix kavela vs. bağlantı elemanlarımızın listesini de bizlere verir. Bu listede bağlantı elemanının; Resmi, sayısı, ve maliyeti gibi özellikleri öğrenebiliyoruz.

CAM İŞLEMLERİ

CAM ile yapmış olduğunuz işlemleri görebileceğiniz ve panellerin genel malzemelerini, boyutlarını görebileceğiniz bir liste verilir.

cam işlemleri

RAPORUN GÜNCELLENMESİ

Evet gördüğünüz gibi SWOOD DESIGN birçok listenin raporunu bizlere veriyor. bazı listeler ise kenar bandı gibi, yukarıdaki başlıklar altında geliyor. Evet raporu veriyor fakat revize olduğunda nasıl yapacağım bana yeniden verecek mi listeyi diye soruyorsanız, revizyona uğramış tasarımınızın yeni raporunu almak için tekrardan SWOOD design reporting botununa basmanız yeterli olacaktır. Rapor tamamen, hırdavat listesinden kenar bandı işlemlerine kadar kendisini güncelleyecektir.

Sizler de SWOOD DESIGN ile tasarımlarınızın imalat çıktılarını tek tuş ile alabilirsiniz. Bu sayede tasarımcının iş yükünü hafifletmiş ve odaklanması gereken yere odaklanmasını sağlamış olacaksınız.

Tekyaz teknolojik yazılımlar firmasında SOLIDWORKS SWOOD teknik destek ve eğitim sorumlusuyum. Aynı zamanda SOLIDWORKS COMPOSER VE VISUALIZE alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin