Malzemede Uyarı – Kütle Özellikleri

0
766

Parça modelleme çalışmalarında malzeme atadığımızda aşağıdaki görselde de gözüktüğü gibi bir uyarı ile karşılaşabiliriz.

SOLIDWORKS Malzeme Uyarı
Malzeme Atamada Uyarı

Bu uyarının sebebi malzemenin üstüne geldiğimizde çıkan notta da belirtildiği üzere kütle özelliklerinin geçersiz kılınarak bir kütle girilmiş olmasıdır.

Bu uyarının önüne geçmek için Kütlesel Özellikleri Geçersiz Kıl seçeneğinin içinden Kütleyi Geçersiz Kıl işaretinin kaldırılması gerekmektedir. İlgili seçeneğe Hesapla sekmesi içinden Kütle Özellikleri komutuna tıklayarak ulaşabiliriz.

SOLIDWORKS Kütlesel Özellikleri Geçersiz Kıl
Kütlesel Özellikleri Geçersiz Kıl Seçeneği

Kütlesel Özellikleri Geçersiz Kıl seçeneği içine girdiğimizde kanca modelinde kütlenin geçersiz kılınarak 200 gram kütle tanımı yapıldığı görülmektedir. Benzer şekilde bu seçenek menüsünde Kütle Merkezi ve Atalet Momentleri de geçersiz kılınarak spesifik bir değer girilebilmektedir.

Kütlesel Özellikleri Geçersiz Kıl Seçenekleri
Kütlesel Özellikleri Geçersiz Kıl Seçenekleri

Kütleyi Geçersiz Kıl seçeneğinin işareti kaldırılıp model rebuild (CTRL+Q basılarak) edildiğinde malzeme üzerinde uyarının gittiği ve malzemenin yoğunluğundan gelen bilgi neticesinde kütlenin değiştiği görülecektir.

Malzeme Uyarısının Gideirlmesi ve Kütle Değeri
Malzeme Uyarısının Gideirlmesi ve Kütle Değeri

Kütle Özellikleri komutu içinde Seçenekler kısmında kütle birimleri değiştirilebilmektedir. Kütle birim özellikleri varsayılan olarak ilgili dosya şablon birimine göre gelmektedir.  Burada Özel Ayarları Kullan seçeneğini seçerek uzunluk, kütle ve hacim birimleri değiştirilebilmektedir.

Kütle Özellikleri Seçenekler
Kütle Özellikleri Seçenekleri

Kanca modeli için kütlesi bilgisinin kilogram şeklinde gelmesi için kütle açılır menüsünde kilogram seçelim. Seçim işlemi ardından kütle birim gösterimi değişmiş olacaktır.

Kütle Kilogram Birimi
Kütle Kilogram Birimi

Tasarlamış olduğunuz modellerin kütle bilgilerini Kütle Özellikleri komutu ve menüleriyle konfigüre edebilirsiniz.

Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin