Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Simulation kişisel bilgisayarlar için ortaya çıkmış ilk Sonlu elemanlar analiz programıdır. SOLIDWORKS çıkış itibari ile kullanıcı dostu olmayı ve tasarımcının tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamıştır. SOLIDWORKS Simulation 1982’den 2002 yılına uzanan SOLIDWORKS partnerliğini bir önceki yazımda incelemiştim. Bu blog yazımda 2012 yılından 2020 yılına kadarki öne çıkan yeniliklerden bahsedeceğim.

SOLIDWORKS Simulation 2012 ile Öne Çıkan Yenilikler

Hareket Analizi Optimizasyonu

mekanizma

 

 

Tasarım parametrelerini SOLIDWORKS hareket analizine veya SOLIDWORKS Simulation  kolayca bağlamanız sağlanmıştır. Bu sayede analiz sonuçlarına göre tasarım etütleri oluşturarak belirli senaryolara göre tasarımınızı en optimum hale getirebilirsiniz. Her bir tasarı parametresinin değişimi hareket analizi sonuçlarını görebilirsiniz.

 

 

Flow Simulation Verilerini SOLIDWORKS Simulation’a Aktarma

flow-statik

 

 

SOLIDWORKS Flow Simulation ile termal analizler ve akış analizleri (sıcaklık, basınç ) verilerini SOLIDWORKS Simulation analizlerine girdi olarak tanımlayabilmeniz sağlanmıştır. Harici yüklere sağ tıklayıp akış kaynaklı yükler seçeneğini seçip fld dosyasını girdi olarak seçmeniz yeterlidir.

 

 

 

 

SOLIDWORKS Simulation 2013 ile Öne Çıkan Yenilikler

Alt Modelleme ( Sub-Modeling)

Çok sayıda gövde içeren etütlerde analizi tüm model için yeniden çalıştırmak zorunda kalmadan kritik alanlardaki sonuçları geliştirmenize olanak sağlar. Modelin seçilen bir bölümü için meshin yeniden tanımlanması ve analizin sadece alt model için yeniden çalıştırılması hesaplama süresinden tasarruf edilmesini sağlar.  Sorunu göreceli daha kaba bir mesh ile çalıştırdıktan sonra alt model içindeki gövdelerin meshi iyileştirilir ve sadece alt model ile ilgili sonuçları daha ayrıntılı şekilde , modelin geri kalanı ile ilgili sonuçları yeniden hesaplamadan sorunu hızlı bir şekilde çözebilirsiniz. Alt modelleme, St. Venant ilkesine dayanmaktadır.

sub-modeling

SOLIDWORKS Simulation 2014 ile Öne Çıkan Yenilikler

Toolbox Bağlantı Elemanlarının Otomatik Olarak Cıvatalara Dönüştürülmesi

civata-pim

 

Modellerdeki Toolbox bağlantı elemanlarını otomatik olarak Simulation cıvata bağlantı elemanlarına dönüştürebilirsiniz. Otomatik algılama aracını çalıştırmak için SOLIDWORKS Simulation ağacından bağlantılar  Toolbox bağlantı elemanlarını cıvata bağlantı elemanlarına dönüştür seçeneğini tıkladığınızda otomatik olarak dönüştürülür. Dönüştürme işlemi sırasında konum, geometrik unsurlar ve Toolbox bağlantı elemanlarının malzemesi ile ilgili tüm bilgiler dahili olarak ilgili cıvata bağlantı elemanlarının formülasyonuna otomatik eşlenir.

 

 

SOLIDWORKS Simulation 2015 ile Öne Çıkan Yenilikler

Yorulma Analizi

Yorulma analizi ile birlikte verilen bir çalışma sıklığında tekrarlanan döngüsel yüklemeye veya rastgele bir titreşim ortamına maruz kalan bir parçanın gördüğü hasarı ve kalan ömrünü tahmin edebilirsiniz. Doğrusal dinamik harmonik ve doğrusal dinamik rastgele titreşim etütlerinden gelen sonuçları kullanan frekans etki alanı olaylarına dayanarak yorulma analizi yapabilirsiniz.

Statik Etütlerde Yük Durumu Yöneticisi

load case manager

 

Statik etüt içindeki yeni yük durumu yöneticisi ara yüzü ile birlikte farklı yük durumlarını tek bir pencere üzerinden hızlıca tanımlamanıza ve çeşitli yük kombinasyonlarının modelinize etkilerini değerlendirmenize olanak tanır.

 

 

Kabuk Yöneticisi

kabuk

 

 

Kabuk Yöneticisi parçanıza veya montaj belgenize ait birden fazla kabuk tanımını tanımlamak, düzenlemek ve organize etmek için iş akışını geliştirir. Daha iyi bir görselleştirmeye ve kabuk özelliklerinin tip, kalınlık, oryantasyon veya malzemeye göre doğrulanmasına olanak tanır.

 

 

 

SOLIDWORKS Simulation 2016 ile Öne Çıkan Yenilikler

Eksik Sınırlandırılmış Gövdeleri Algılama

Gövdelerin analiz için yeterince sınırlandırılıp sınırlandırılmadığını analize geçmeden eksik sınırlandırılmış gövdeleri algılama seçeneği ile kolayca tespit edebilirsiniz. Her gövdenin serbestlik derecelerini ayrı ayrı gösterir bu sayede kolayca eksik temas ve sabitleme problemlerini çözebilirsiniz.

SOLIDWORKS Simulation 2017 ile Öne Çıkan Yenilikler

Doğrusal Olmayan Temas Analizi için İyileştirilmiş Yay Uzunluğu Kontrolü Yöntemi

SOLIDWORKS Simulation Nonlinear analiz kuvvet ve yer değiştirme kontrol metotlarına ek olarak yay uzunluğu kontrolü eklenmiştir. SOLIDWORKS Nonlinear solver daha da geliştirilerek kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Burkulmadan sonraki davranışı da bu kontrol metodunu tercih ederek daha kolay bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.

Dağıtılmış Simülasyon

SOLIDWORKS Simulation analiz tanımlarını kendi bilgisayarınızda gerçekleştirdikten sonra yerel ağınıza bağlı farklı bir bilgisayara çözmesi için gönderebilirsiniz. Bu sayede kendi bilgisayarınızda tasarımlarınıza özgürce devam edebilirsiniz.

 

 

SOLIDWORKS Simulation 2018 ile Öne Çıkan Yenilikler

Topoloji Optimizasyonu

Topoloji optimizasyonu, maksimum tasarım alanıyla başlayıp ve uygulanan tüm yükleri, fikstürleri ve üretim sınırlandırmalarını dikkate alarak maksimum izin verilen geometri sınırları içinde en optimum malzeme da dağılımını hesaplar. Bu sayede minimum malzeme kullanımı ile optimize edilmiş bileşen, gerekli tüm mekanik ve üretim gerekliliklerini karşılar.

SOLIDWORKS Simulation 2019 ile Öne Çıkan Yenilikler

Orta Taraf Düğümlerinde Gerilim Ortalamasını Alma

Sonlu elemanlar yöntemleri ile çalışan tüm programlarda tasarımda eğer gerilme tek bir noktaya veya keskin bir köşe üzerinde toplanıyorsa tekillikler meydana gelebilir. Sonuçlarımız St. Venant’s Principle göre doğru olsa da yorumlamamız oldukça zorlaşmaktadır. Bu yenilik sayesinde eleman üzerindeki düğümlerin ortalama gerilme değerlerine bakarak daha kolay bir şekilde analiz sonuçlarını yorumlayabilirsiniz.

Ara Topoloji Sonuçlarını Kaydetme

tapoloji

 

 

 

Topoloji optimizasyonu 2020 yenilikleri ile birlikte artık daha fazla sınırlama seçeneğini müşterilerimizin hizmetine sunmaktadır. Sadece mukavemet açısından en iyi tasarımı bulmak yerine olası titreşim problemleri olmaması için en iyi tasarımı SOLIDWORKS Simulation sizin yerinize tasarlatabilirsiniz. Topoloji optimizasyonu sırasında ara sonuçları kaydedebilir ve hedeflerinize yakınsayıp yakınsamadığını grafikler eşliğinde yorumlayabilirsiniz.

 

 

Hibrit Mesh Teknolojisi

meshDaha önceli versiyonlarda bir çalışma yalnızca ya draft kalitesinde yada yüksek kaliteli elemanlarla çalıştırılabiliyordu. Son analiz sonuçlarını almadan önce analiz çalışmalarının doğru bir şekilde kurulup kurulmadığını kontrol etmek için başlangıçta zamandan tasarruf sağlamak için draft kalite elemanlar ile analizinizi çalıştırmanızı öneriyorduk fakat SOLIDWORKS Simulation 2020 ile birlikte yüksek ve draft kaliteli elemanları bir analiz etütüdün de aynı anda kullanabilirsiniz. Doğru gerilim sonuçları için yalnızca önemli bileşenleri yüksek kalite elemanlar ile analiz ederken gerilmenin ve deformasyonun küçük olacağını düşündüğünüz parçaları draft kalite elemanları kullanabilirsiniz.

 

 

Blog yazımızın daha fazla uzamaması adına sadece göze çarpan bir kaç devrimsel yenilikten bahsedilmiştir. Sizde tamamen kullanıcı için optimize edilmiş bu araçlardan yararlanmak ve daha detaylı bilgi almak istiyorsanız bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

 

SOLIDWORKS Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin