Son güncelleme: 23.08.2023

Herkese merhabalar; bu yazımızda SWOOD DESIGN’ ın bünyesinde bulundurduğu tasarım yöntemlerinden bahsedeceğiz. Her tasarımcı, tasarımlarını elbette kolay ve hızlı bir şekilde tasarlamak ister. SWOOD DESIGN bol tasarım yöntemleriyle, mobilya tasarımını tasarımcılara olabildiğince kolay bir hale getiriyor. “Mobilyanın bir kısmı kolay tasarlanıyor fakat şu kısımlar hep zor” gibi sözleri geride bırakıyoruz.

SWOOD CREATE A NEW PANEL KOMUTU İLE TASARIM

Çok fazla formlu olmayan tasarımlarımızda, create a new panel komutunu bolca kullanırız. Resimde gördüğünüz gibi, SWOOD bizlere burada bir parametre sunuyor. Burada nereye panel atmak istiyorsak, fare ile dokunmamız yeterli.

Tercih etme nedenlerimizden birisi; sketch açmamızda gerek kalmadan ve çizim yapmadan hızlı bir şekilde, tasarım yapabilmemizi sağlar. Biz panelleri seçtiğimiz anda, bizim yerimize sketch açma çizim yapma vb. işleri yaptığı için tercih ediyoruz. Attığımız panelleri değiştirebilir, montaj ilişkilerini hızlıca verebiliriz. kayıtlı hazır formlu panellerimiz var ise onları da oluşturup tasarıma yerleştirebiliyoruz.

Genel olarak kullandığımız tasarımlar, çok formlu olmayan tasarımlar. SOLIDWORKS ile yaptığımız dokunuşlara tam bir parametre katamadığımız için de aynı zamanda, bu komutu kullanmayı tercih ediyoruz.

SWOODBOX İLE TASARIM

SWOODBOX ile tasarım SWOOD’un sürükle bırak yöntemidir. Aksesuarlarımızı tasarladığımız ve kaydettiğimiz SWOODBOX kütüphanesinden, SWOODFRAME içerisine sürüklenip bırakılarak tasarım yapılır. SWOODBOX’a sadece menteşe, ray, kulp gibi aksesuarlar değil bir çok şey kaydedilebilir. SWOODBOX’ı tasarımın her noktasında zaten kullanıyoruz, fakat formlu olmayan kabin tasarımlarını direk SWOODBOX ile tasarlamak, tasarımlarımızı çok yüksek derecede hızlı tasarlamamızı sağlayarak, tasarım sürecini dakikalara düşürebiliyor.

Tasarımda tercih etme sebeplerimizden bir başka sebebi ise, çok kolay bir şekilde düzeltilebilir olması. Yani tasarımlarımızı tamamen parametrik bir hale getiriyor ve sonrasında yapılacak müdahalelere de tam anlamıyla izin veriyor. En büyük özelliklerinden birisi ise üzerine script yazılıyor olabilmesi. Yani hem kesim işlemleri tanımlayabiliriz, hem senaryolar ile kendi properties ekranlarımızı oluşturabiliriz. Bunun yanında birçok özelliği’de yapabiliriz.

SWOOD

SOLIDWORKS ÇİZİM ELEMANLARI İLE TASARIM

SWOOD, SOLIDWORKS ile tam entegre çalıştığı için SOLIDWORKS’un bütün nimetlerinden faydalanabiliyoruz. SOLIDWORKS çizim elemanlarını değil sadece, aynı zamanda;”sac metal,profiller,kalıp araçları” gibi eklentileri de tam olarak kullanabiliyoruz. Bu kullandığımız eklentileri SWOODFRAME  içerisinde kullandığımız için, parametrik hale getirebiliyor hatta özellikler tanımlayabiliyoruz.

Tasarımda SOLIDWORKS çizim elemanlarını kullanma nedenimiz, genel olarak formlu yüzeylerdir. Formlu tasarımlarda bu yöntemi kullanıyoruz çünkü hızımızı daha çok arttırıyor ve işimizi dahada kolaylaştırıyor. Tasarım unsurlarından kesme ve katı oluşturma komutlarına çok fazla kullanabiliyoruz.

swood design

Evet sizlere SWOOD DESIGN  içerisindeki 3 farklı tasarım yönteminden bahsettik. Burada şunu sakın karıştırmayalım “bu 3 yöntemi sadece ayrı ayrımı kullanabiliyoruz” diye düşünmeyelim buradaki 3 ayrı yöntem bir arada kullanılıyor. Zaten amacıda bizim tasarımlarımızın hızını arttırması. tek bir tasarımda; formlu yüzeyler de, düz yüzeyler de olabiliyor. Bu yüzden düz yüzeyleri “create a new panel” komutu ile formlu yüzeyleri “SOLIDWORKS” çizim elemanları ile, çekmece, kulp, ray, dikme, raf gibi aksesuarları da;”SWOODBOX” kütüphanesini kullanarak tamamlamak en doğru yöntem olacaktır.

Tekyaz teknolojik yazılımlar firmasında SOLIDWORKS SWOOD teknik destek ve eğitim sorumlusuyum. Aynı zamanda SOLIDWORKS COMPOSER VE VISUALIZE alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin