Son güncelleme: 29.09.2021

Bu blog yazısına başlamadan önce iki ürünün avantajlarından ve çıkış hikayesinden biraz bahsetmek istiyorum. SOLIDWORKS 1995 yılında her tasarımcının kişisel bilgisayarında 3 boyutlu olarak kolay hızlı tasarım yapmasını amaçlayarak piyasaya çıktı. Windows işletim tabanlı olarak ilk çıkmış tasarım programıydı ve bu devrim yarattı. SOLIDWORKS Simulation (COSMOS) Yapısal Araştırma Analiz Şirketi (SRAC) kişisel bilgisayarlar için ilk FEA ürününü piyasaya sürdü. SRAC firması ile SOLIDWORKS 1997’de Gold Partner oldular. Gold Partner olduktan sonra COSMOS SOLIDWORKS içersin de tek pencerede tam entegre çalışacak şekilde yeniden tasarlandı. 2002 yılında SOLIDWORKS CORP. şirketi SRAC’ ı satın aldı. COSMOS artık SOLIDWORKS CORP tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen bir ürün haline geldi. Bu iki firmanın birleşmesi ile artık tek bir elden tasarımcının ve endüstrinin ihtiyaçlarına göre çok daha hızlı bir şekilde cevap vermesini sağladı.

SOLIDWORKS Simulation ile yapılmış bir kilitleme aparatının analizini görmektesiniz.

ABAQUS çıkışı 1978 tarihine dayanmaktadır. ABAQUS’ün ilk kodları nükleer yakıt çubuğu tertibatlarını analiz etmek Westinghouse Hanford Company adlı belirli bir müşteri için yazıldı. ABAQUS öncelikle olarak kendine yapıların doğrusal olmayan statik – dinamik analizi ve ısı transferi veya iletim problemlerinin doğrusal olmayan sabit ve geçici analizi için tasarlandı. Sürekli geliştirildi ve kapsamı artırıldı. Ek ürünler geliştirilerek ve satın alınarak SIMULIA analiz markası oluşturulmuş oldu. Dassault Systèmes daha sonra 3DEXPERIENCE dünyasının içerisine bulut dünyasının da gücünü arkasına alarak SIMULIA ürünlerini platforma entegre hale getirdi. Çok daha yeni bir arayüz ve misyon ile SIMULIAworks ismi ile müşterilerimizin hizmetine sunuyor.

SIMULIAworks ile yapılmış bir kilitleme aparatının analizini görmektesiniz.

Hangi Ürünü Tercih Etmeliyim ?

Müşterilerimizin çok sık olarak sormuş olduğu peki hangi ürünü tercih etmeliyim sorusunu detaylı bir şekilde inceleyelim. Ürün tercihi yaparken başlıca soru ihtiyaçların tespit edilmesidir. Eğer ürünleriniz yüksek nonlineerlik ve çarpışma gibi durumlarda ise hiç şüphesiz cevabımız SIMULIAworks olacaktır. 3DEXPERIENCE platformu içerisinde kullanıcıların ihtiyacına göre ölçeklendirilmiş rollere ayrılmıştır. Bu durumlar dışında SOLIDWORKS Simulation veya ihtiyacınız olan ölçeklenmiş SIMULIAworks rolünü seçebilirsiniz. Bu roller kiralama ile müşterilerimizin hizmetine sunulmaktadır. SOLIDWORKS Simulation ise satın alabilirsiniz.

Aşağıdaki videoda SIMULIAworks ürünü kullanılarak termoforming uygulaması yapılmıştır. Bu uygulamada SIMULIAworks ürününü seçmemizin sebebi geometriden malzemeden ve temastan kaynaklı nonlineerliğin oldukça fazla olmasıdır. SIMULIAworks dünyanın en ünlü nonlineer solverı olan ABAQUS Solverının gücünü arkasına alarak oldukça zor nonlineerlik problemlerini kolaylıkla çözebilmektedir.

 

SOLIDWORKS Simulation mesh tipi olarak sadece tedrehedral elemanlar bünyesinde bulunmaktadır. Bunun asıl sebebi tedrehedral elemanların otomatik mesh algoritmaları kullanıcı müdahalesi olmadan kullanılmasından kaynaklıdır. Her tasarımcının kolaylıkla analiz yapabilmesini uzun süren mesh ayarları ile uğraşmasının önüne geçilmiştir. SIMULIAworks ürünümüze baktığımızda içersin de bir çok eleman tipi yanında her çalışmaya özelleşmiş eleman formülasyonu barındırmaktadır.

Daha detaylı bilgi için SOLIDWORKS Simulation ve SIMULIAworks ürün sayfamızı ziyaret edebilir yada bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

SIMULIAworks hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin