Tasarım Arşivi (Design Library) Neden Gözükmüyor?

0
3885

Son güncelleme: 23.08.2023

Tasarım arşivi SOLIDWORKS ile birlikte yüklenen içerisinde bir çok yardımcı unsur, parça, kütüphane barındıran bir araçtır. Bazen SOLIDWORKS ‘ün sağ tarafında bulunan görev sekmesindeki tasarım arşivine tıkladığınızda orada olmadığını görebilirsiniz. Bu makalemizde eğer tasarım arşivini burada göremezseniz nasıl ekleyeceğinizi belirteceğiz.

Tasarım Arşivi Görev Sekmesi Bölümü
Tasarım Arşivi Görev Sekmesi Bölümü
  • Öncelikle tasarım arşivi aslında bir dosya yoludur. Tek yapmamız gereken bu dosya yolunu tanıtmaktır. Tasarım arşivi dosya yolu, gizli klasör olan Program Data içerisindedir. Öncelikle bunu görmek gizli klasörleri açmamız gerekmektedir. Gizli klasörleri açmak için herhangi bir klasör açarak Görünüm kısmından Gizli öğeler seçeneğine tıklamalısınız.

    Gizli Klasörleri Gösterme
    Gizli Klasörleri Gösterme
  • SOLIDWORKS’ ü açarak Sistem Seçenekleri > Dosya Konumları > Tasarım Arşivi içerisinden ilgili dosya yolu gösterilmelidir. Dosya yolunu eklemek için Ekle butonuna tıklamalısınız.
Dosya Konumları Tasarım Arşivi Yol Ekleme
Dosya Konumları Tasarım Arşivi Yol Ekleme
  • Ekle butonuna tıkladıktan sonra dosya yolu olarak C:\ProgramData\SOLIDWORKS\SOLIDWORKS 20xx\Design Library seçmelisiniz.
Tasarım Arşivi Dosya Yolu
Tasarım Arşivi Dosya Yolu
  • Dosya yolu eklendikten sonra dosya yolunu aşağıdaki gibi göreceksiniz. Dosya yolunu ekledikten sonra tasarım arşiviniz görünür halde olacaktır.
Dosya Yolu Tanımlama
Dosya Yolu Tanımlama

Eğer tasarım arşivini tanımladınız ancak Forming Tools klasörünüz içerisindeki form verme araçları çalışmıyorsa Forming Tools Klasör Belirleme isimli makalemize göz atabilirsiniz.

SOLIDWORKS Elite Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWE - Elite Application Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin