SOLIDWORKS Tasarım Etütü (Parametrik Optimizasyon)

0
995

Son güncelleme: 23.08.2023

Yukarıdaki eğitim videomuz da ayrıntılı bir şekilde tasarım etütünün yani parametrik optimizasyon nasıl yapıldığı anlatılmıştır. Bu blog yazımızda tasarım etütü ile yapılan parametrik opimizasyonunun tasarımcı için avantajlarına değinilmiştir.

SOLIDWORKS Simulation  sonlu elemanlar analizi (FEA) araçların yaygın olarak kullanılması, ürün geliştirme döngülerini büyük ölçüde kısaltmıştır SOLIDWORKS Simulation’nın CAD platformlarına entegrasyonu sayesinde tasarım değişikliklerinin ve analiz ekranında aynı anda yapabilirsiniz. Tasarım aşamasında bir mühendis, herhangi FEA programını kullanarak tasarımı iyileştirmek bir veya iki temel parametre için deneme yanılma yöntemini kullanabilir. Fakat manüel değişiklik yeterince hassas olmayabilir ve  kullanıcının değiştirdiği ve kontrol ettiği parametreler dışındaki diğer tasarım parametrelerinin yanlışlıkla etkileyebilir. Örneğin, tasarımdan malzeme çıkararak ağırlığı en parçanın doğal frekansında kabul edilemez değişikliklere neden olabilir.

Tararım etütü sayesinde diğer tasarım parametrelerinde belirli sınırları içerisinde korurken, tasarım değişiklikleri için birden çok parametreyi aynı anda kontrol edebilirsiniz.

Parametrik optimizasyon aşağıdaki kavramları içerir:

  • Değişkenler: Bunlar, kullanıcının parça tasarımından değiştirmek istediği değerlerdir.
  • Sınırlandırmalar: Tasarım değişiklerinin hangi sınırlar içerisinde yapılacağını programa tanıttığımız kısımdır.
  • Hedefler: Bu genellikle optimize edilmiş parametredir. Örneğin, bir parçadaki ağırlığı en aza indirmek yaygın bir hedef olacaktır.
tasarım etütü
Şekil 1

 

Şekil 1 gösterildiği gibi tasarım değişikliklerini belirli sınırlamalar (Şekil 2) altında otomatik olarak yapmak mümkündür. Bu sayede ihtiyacınız olan tasarımı çok hassas bir şekilde en optimum halini kolayca bulabilirsiniz.Tasarımlarınızı pazara sunma süresini kısaltırken
maliyet ve ağırlığı azaltabilirsiniz bu sayede ürün kaliteniz artarken diğer firmalarla kolaylıkla rekabet edebilirsiniz.

solidworks sensör
Şekil 2

 

SOLIDWORKS Simulation topoloji optimizasyonu ile ön tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Daha sonra nihai tasarımı oluşturduktan sonra parametrik optimizasyon sayesinde en optimum tasarımı elde edebilirsiniz. SOLIDWORKS Simulation sizin yerinize çalışırken siz çayınızı yudumlayabilirsiniz. Detaylı bilgi için bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

 

SOLIDWORKS Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin