SOLIDWORKS Simulation Topoloji Optimizasyonu Nedir ?

1
2402

Son güncelleme: 23.08.2023

Topoloji optimizasyonu en yaygın kullanılan yapısal optimizasyon türüdür. Tasarımın ilk aşamasında, bir yapının belirli bir başlangıç ​​tasarım alanında optimal malzeme dağılımını tahmin etmek için kullanılır ve uygulanan tüm yükleri ve üretim kısıtlamalarını dikkate alır.

Bir Topoloji etüdü oluşturmak için şunları tanımlarsınız:

  • Hedef : Kütleyi En Aza İndir, Maksimum Yer Değiştirmeyi En Aza İndir veya En Yüksek Sertlik / Ağırlık Oranı gibi optimizasyon amaçlarından birini seçebilirsiniz.
  • Kısıtlamalar : Kısıtlamalar, belirli bir değerin altında olmak üzere ortadan kaldırılabilecek kütle yüzdesini dayatarak veya modelinizde maksimum yer değiştirme için performans hedefleri belirleyerek tasarım alanını sınırlayabilirsiniz.
  • Korunan Bölgeler : Bunlar, modelinizin optimizasyon işleminden çıkarılan ve son şekilde korunan bölgelerdir.
  • Üretim Kontrolleri : Üretim süreçlerinin getirdiği geometrik kısıtlamalar, optimize edilmiş parçanın üretilebilir olmasını sağlar. Simetri Kontrolü ,Kalınlık Kontrolü veya Kalıptan Çıkarma Yönü gibi gerekli kontrolleri tanımlayabilirsiniz.

Tüm bu tanımlamalar sonucunda Topoloji optimizasyonu, malzemeyi yeniden dağıtarak izin verilen maksimum geometrinin sınırları dahilinde yeni bir malzeme düzeni arar. Yeniden dağıtım, SIMP olarak adlandırılan bir matematiksel tekniğe dayanmaktadır. Parametrik değildir.

Topoloji optimizasyonu çalışmaları, fikirden üretim parçalarına uzanan tasarım iş akışı sürecini geliştirir. Hafif ve fonksiyonel özelliklere uygun güçlü tasarımlar oluşturabilirsiniz. Zamanınızı bir model oluşturmak için harcamak yerine topolojisi optimize edilmiş bir modeli başlangıç noktası veya referans olarak kullanabilir ve böylece performansınızı artırırken zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Sizde ön tasarım ile uğraşmak yerine ön tasarımı SOLIDWORKS Simulation Topoloji analizi’ne yaptırabilirsiniz.Topoloji eğitim webinarımızı izlemek için tıklayınız.

SOLIDWORKS Simulation paket içeriklerini incelemek için SOLIDWORKS Simulation ürün sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

SOLIDWORKS Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:

1 Yorum

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin