Toolbox Sürüm Güncelleme

0
1922

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Professional ve Premium paketler ile birlikte gelen Toolbox eklentisi kendisine has bir veri tabanı üzerinden çalışmaktadır.

SOLIDWORKS kurulumu gerçekleştiğinde ilgili SOLIDWORKS sürümüyle denk SOLIDWORKS Data klasörü belirtilen dosya konumunda oluşur.  Toolbox eklentisi SOLIDWORKS Data klasörü üzerinden bilgi ve bileşenleri almaktadır.

Toolbox Klasörü
Toolbox Klasörü ve Konumu

SOLIDWORKS güncellemesi yapıldığında eski SOLIDWORKS sürümüne ait SOLIDWORKS Data klasörü güncellenmezse ve yeni sürümde kullanılırsa Toolbox Sürüm uyarısı karşımıza çıkacaktır.

Toolbox Sürüm Uyarısı
Toolbox Sürüm Uyarısı

Toolbox veritabanını güncelleme işlemi UpdateBrowserDatabase.exe uygulaması ile gerçekleştirilebilmektedir. Bu uygulama varsayılan olarak C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\Toolbox\data utilities konumunda yer almaktadır. Bu uygulamaya çift tıklayarak açılan pencerede Database to Update kısmında yani güncellenecek veri tabanı kısmına Toolbox klasörü içindeki swbrowser.sldedb dosyası gösterilmelidir. Bu dosya varsayılan olarak C:\SOLIDWORKS Data\lang\english konumunda yer almaktadır.

Toolbox Güncelleme
Toolbox Sürüm Güncelleme

Seçim yapıldığında eski sürüm Toolbox veri tabanı Database Version olarak görünecektir. Update Version ise güncellenecek sürüm bilgisini vermektedir. İlgili dosya seçildikten sonra Update butonuna basıldığında Toolbox veri tabanı güncellenecektir. Güncelleme sonrası Database Version kısmı Update Version ile aynı olacaktır.

Toolbox Veri Tabanı Sürümü
Toolbox Güncelleme Sonrası Veri Tabanı Sürümü

Toolbox sürümlerini gösteren 22 ve 24 sayıları SOLIDWORKS sürümlerine istinaden atanmaktadır. Versiyon 22 SOLIDWORKS 2019 sürümünü, versiyon 24 SOLIDWORKS 2021 göstermektedir. Toolbox versiyon ve SOLIDWORKS sürümleri bu mantık ile ilerlemektedir.

Veri tabanı güncelleme işlemleri sırasında sisteminizdeki Güvenlik, İzin ve Yetkilerden ötürü güncelleme işlemi gerçekleşmeyebilir. Böyle bir durumda swbrowser.sldedb dosyası bu tip kısıtlamaların olmadığı farklı bir klasör konumuna alınarak ve UpdateBrowserDatabase.exe uygulamasına gösterilerek güncellenebilir.

Toolbox veri tabanı güncelleme işlemi SOLIDWORKS Güncelleme işlemleri sırasında eski SOLIDWORKS Data klasörü seçilerek gerçekleştirilmelidir. Bu konuyla ilgili detaylı bilgi SOLIDWORKS Kurulumu makalemizde yer almaktadır.

SOLIDWORKS Kurulumu

Güncelleme işlemi sonrasında Toolbox eklentisi kullanılabilecektir.

Toolbox hakkında detaylı bilgi için Toolbox Hakkında Herşey adlı webinarımızı inceleyebilirsiniz.

Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin