SOLIDWORKS Toolbox Hakkında Herşey – Online Eğitim

0
1479

Son güncelleme: 15.12.2023

SOLIDWORKS Toolbox Nedir?

SOLIDWORKS Toolbox, SOLIDWORKS ile tamamen entegre bir şekilde çalışan, tasarımcıların ihtiyaç duyduğu standart ve akıllı bileşenleri içerisinde barındıran bir hazır parça kütüphanesidir. Tasarımlarınız için gerekli olan bileşenleri (cıvata, pul, somun, rulman, kama gibi) bu kütüphane içerisinden doğru ölçülerle kolaylıkla montajınıza ekleyebilirsiniz. SOLIDWORKS Toolbox, ANSI, BSI, CISC, DIN, ISO, JIS, GB gibi birçok standarttaki hazır parçaları içermektedir. Bunlara ek olarak, şirketinizin ihtiyacı olan farklı standartlardaki ve ölçülerdeki parçaları oluşturabilir, yine bunları da montajlarınızda pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

SOLIDWORKS Toolbox’ın Bulunduğu SOLIDWORKS Paketleri

SOLIDWORKS Toolbox, yalnızca SOLIDWORKS Professional ve Premium paketlerinde bulunmaktadır. SOLIDWORKS paketleri ve içerikleri hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

SOLIDWORKS Toolbox’ın Avantajları

1. Zaman Tasarrufu: Standart parçalara hızlı erişim ve bunları kolayca montajınıza ekleyebilme, tasarım süreçlerinizi önemli ölçüde hızlandırır.

2. Hata Payını Azaltma: SOLIDWORKS Toolbox’ın içerdiği parçalar genellikle endüstri standartlarına uygundur, bu da tasarım hatalarını azaltır.

3. Geniş Parça Kütüphanesi: SOLIDWORKS Toolbox, tasarımlarınız için farklı standartlarda ve farklı ölçülerde çok sayıda seçenek sunmaktadır.

4. Özelleştirilebilir Kütüphane: Şirketinizin ihtiyaç duyduğu farklı standartlarda, ölçülerde parçalar var ise bunları kolayca kütüphaneniz içerisinde oluşturabilir ve montajlarınızda kullanabilirsiniz.

5. Ekip İçi Ortak Toolbox Kullanımı: SOLIDWORKS Toolbox’ınızı şirket içerisindeki bir ağa aktarabilir ve bütün SOLIDWORS kullanıcılarının aynı kütüphaneyi kullanmasını sağlayabilirsiniz.

 

Webinar Hakkında

Bu makalemizde sizlere, SOLIDWORKS Toolbox’ın temel özelliklerini ve avantajlarını aktardık. Webinarımızı izleyerek bu özellikleri daha yakından inceleyebilir ve şirketinizdeki tasarım süreçlerini optimize etmek adına pratik ipuçları edinebilirsiniz. Ayrıca, Toolbox içerisine yeni bileşen ekleme, var olan bileşenlerin kişiselleştirilmesi, Toolbox çalışma ayarlarının değiştirilmesi gibi düzenlemelerin yapıldığı “Toolbox Ayarları” aracının kullanımı ve Toolbox’la ilgili karşılaşılan sorunlara da değinilmiştir.

SOLIDWORKS Toolbox ile ilgili diğer makalelerimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin