3DEXPERIENCE Platformuna SOLIDWORKS Malzeme Kütüphanesi Entegrasyonu

0
619

Son güncelleme: 22.08.2023

3DEXPERIENCE analiz rolleri ABAQUS solverını kullanmaktadır bundan kaynaklı olarak içerisinde bir çok hasar modeli ve farklı malzeme modeli mevcuttur. Satın almış olduğunuz analiz rollerine bağlı olarak gerekli malzeme kütüphanesine sahip olursunuz. Bununla birlikte SOLIDWORKS malzeme kütüphanesinde oldukça farklı malzemelerin gerekli tanımlamaları mevcuttur. Dilerseniz SOLIDWORKS malzeme veritabanını (*.sldmat dosyaları) 3DEXPERIENCE platformuna  aktarılabilirsiniz.

C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\turkish\sldmaterials

Yukarıdaki dosya konumundaki malzeme veri tabanını 3DEXPERIENCE uygulamasına aşağı resimdeki gibi import edebilirsiniz.

SLDMAT (malzeme veri tabanı) dosyasını 3DEXPERIENCE Platformuna birden çok kez içe aktarılabilirsiniz. Malzeme veri tabanına (SLDMAT)’a yeni malzemeler eklenmesi durumunda, kullanıcı tekrar içe SLDMAT  dosyasını aktarabilir. Aktarma işlemi sırasında sadece yeni malzemeleri içe aktaracaktır. Önceden var olan malzemeler aktarma işleminden hariç tutulacaktır.

Bu sayede SOLIDWORKS ‘e zaten tanımlanmış olan yeni 3DEXPERIENCE malzemelerini manuel olarak oluşturma gereksinimini ortadan kaldırabilirsiniz.

Desteklenen SOLIDWORKS malzeme özellikleri, Simülasyon Alanı seçeneklerinde yeni bir “SOLIDWORKS Simulation” bölümünde saklanır. Bu özellikler ilişkili “General Options” ve “Abaqus Multiphysics” seçeneklerine kopyalanır.

Bu Blog yazısında malzeme veri tabanının 3DEXPERIENCE platformu içerisine nasıl aktarıldığı anlatılmıştır. Malzeme özellikleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

SIMULIAworks hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin