SOLIDWORKS Animasyon Sihirbazı

1
2060

Son güncelleme: 23.08.2023

Bu blog yazısında SOLIDWORKS Animasyon sihirbazı ile basit düzeyde animasyonları kısa sürede nasıl oluşturabileceğinizi göreceksiniz.

Animasyon sihirbazı ile yapabilecekleriniz;

  • Modeli bir eksen etrafında döndürmek
  • Patlatılmış görünümden animasyon oluşturmak
  • Patlatılmış bir görünümü geri toplamak
  • Temel Hareket çalışmasındaki hareketleri kullanmak
  • Hareket Analizi üzerinde yapılmış çalışmadan animasyon oluşturmak(Solidworks Premium Paketle gelen özellik)
  • Solar erişim etütleri oluşturarak bir modele uygulanan güneş ışığının zaman içinde nasıl değiştiğini simüle etmek

Animasyon Sihirbazını tıkladığımızda karşımıza gelen ekranda bu çalışma türlerini seçerek animasyon oluşturabilirsiniz.

Animasyon sihirbazı kullanarak yapacağınız çalışmaların zaman anahtarları otomatik olarak tanımlanacaktır. Gerekirse zaman alanında baklaların olması gerektiği zaman dilimlerine  sürükleyerek ayarlayabilirsiniz.

Patlatılmış Görünümden Animasyon Oluşturma

Montajınızda çalışırken patlatılmış görünümler oluşturabilirsiniz. Bu oluşturduğunuz patlatılmış görünüm konfigurasyon menüsü altında oluşacaktır. Yaptığınız patlatılmış görünümleri konfigurasyon menüsünden düzenlemelerini yapabilirsiniz. Konfigurasyonn menüsünde patlatılmış ve daraltılmış görünümü 4 sn lik kısa sürede canlandırabilirsiniz.

patlatma görünümü

Animasyon sihirbazıyla patlatma ve daraltma görünümlerini birlikte kullanabilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için animasyon sihirbazını iki kere kullanmak gerekecektir.

animasyon sihirbazı

Bu işlemleri tanımladığımızda zamanlama anahtarları aşağıdaki şekildeki gibi olacaktır.  Bu kısımdaki anahtarları sürükleyerek patlatma animasyonunda değişiklikler yapabilirsin. Ek olarak motor vs. tanımlayarak bu görüntüleri özelleştirebilirsiniz.

SOLIDWORKS Motor Tanımlamaları İle Animasyon Oluşturma

Yukarıdaki videoda bir kepçenin animasyonu 15 dakika gibi kısa bir sürede lineer ve radyal motor kullanarak basitçe oluşturulmuştur. Sizde SOLIDWORKS Animasyon Sihirbazı ile tasarımlarınızı animasyonlarını oluşturabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli kısımlar SOLIDWORKS Animasyonlar montaj ilişkileri ile çalışmaktadır. Animasyon oluşturmaya başlamadan önce ne kadar az montaj ilişkiniz var ise o kadar kolay animasyon oluşturabilirsiniz. Alt montajlar ile çalışmanız şiddetle önerilmektedir.

Not: Dassault Systemes animasyon oluşturmak için özelleşmiş SOLIDWORKS Composer ve SOLIDWORKS Visualize ürünleri bulunmaktadır. Daha profesyonel animasyon için bu ürünleri kullanmanız önerilmektedir.

Ek olarak animasyon kısmı hareket analizi sıklıkla karıştırılmaktadır. Daha detaylı bilgi için aradaki farkları incelediğimiz blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

1 Yorum

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin