Bir Teknik Resim Sayfasında Farklı Modellere Özellik Bağlantıları Nasıl Yapılır?

0
279

SOLIDWORKS , mühendisler ve tasarımcılar için güçlü bir CAD yazılımı olarak , tasarım süreçlerini daha verimli hale getiren birçok özellik sunar. Bu özelliklerden biri de , teknik resimlerdeki bilgilerin otomatik bir şekilde doldurulmasını sağlayan “özel özelliğe bağlantı kur” komutudur. Bu komut, teknik resimlerde manuel veri girişini azaltarak zaman tasarrufu sağlar ve hata riskini en aza indirir.

Bir modelin teknik resmini oluştururken antet içerisindeki bilgilerin ve malzeme listelerinin otomatik bir şekilde doldurulmasını Antet Ve Malzeme Listelerini Hala Elle Mi Dolduruyorsunuz? adlı eğitim videomuzda bahsetmiştik.

Bu makalemizde ise tek bir teknik resim sayfasında birden fazla model bulunduğunda, her modelin özel özelliklerini doğru şekilde nasıl bağlayacağımızı inceleyeceğiz.

İlk modelin görünümünü ekledikten sonra modele ait özel özellikleri istediğiniz biçimde ekleyebilirsiniz. Eklenilen bu bilgileri farklı model görünümlerine de bağlamak için tekrar kullanmak üzere Tasarım Arşivi’ne eklemeniz gerekmektedir.

Bu işlemin nasıl yapıldığını Tasarım Arşivine Not Ekleme adlı makalemizde inceleyebilirsiniz.

Özel Özelliğe Bağlantı Kurma
Özel Özelliğe Bağlantı Kurma

Farklı görünümleri de ekledikten sonra tasarım arşivine eklenilen notu sürükle/bırak yöntemi ile görünümlerin üzerine bırakabilirsiniz.

Tasarım Arşivindedeki Not ile Özel Özellik Bağlantı Kurma
Tasarım Arşivindedeki Not ile Özel Özellik Bağlantı Kurma
SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin