DriveWorks Solo ile Unsurları Kontrol Edin!

0
607

Son güncelleme: 21.08.2023

Bir önceki Driveworks Solo ile Boyutları Kontrol Edin isimli blog yazımızda bir masanın boyutlarını kontrol etmiştik. Bu blog yazısında ise ürün ağacımızda yer alan unsurları kontrol edeceğiz. Resimden den görebileceğiniz üzere masanın yan tarafına masanın üzerine binen yük arttıkça ahşap tablada oluşacak sehimi azaltmak amacı ile 20x20x2 mm’lik 2 adet kare profil eklenmiştir.  Kare profilin hemen altında ise yükseklik arttıkça sallantıyı engellemek amacıyla 75x75x10 mm ölçülerinde 4 adet feder eklenmiştir.

Masa üzerinde yapılan yük testlerine göre Yan destek profilleri masa genişliği değerine göre aktif veya pasif olmasını istiyoruz. Federlerin ise masa genişliği ve masa yüksekliği değerlerine bağlı kalarak aktif veya pasif olmasını istiyoruz.

Yapılan yük testleri sonucunda aşağıdaki değerlere göre unsurları kontrol etmeye karar verdik.

Yan Profiller

Masa Genişliği > = 1200 mm unsur aktif

Masa Genişliği < 1200 mm unsur pasif

Yukarıdaki durumları tek bir durumda ifade etmemiz gerekiyor. Bunun için if (eğer) fonksiyonunu kullanacağız. If yani eğer fonksiyonu bir şart belirtir. Bu şart sağlanırsa doğru sağlanmaz ise yanlış anlamını taşır.

If(MasaGenişliğiReturn >= “1200”, “Unsuppress” , “Suppress”)

Yukarıdaki kural, Eğer Masa Genişliği form kontrolcüsünde seçilen değer 1200 mm’den büyük veya eşit ise unsurun aktif, değil ise unsurun pasif olacağı anlamına gelir.

Federler

Masa Genişliği >= 1200 mm AND Masa Yüksekliği >= 1000 mm unsur aktif

AND (VE) bağlacı her iki şartın da sağlanması durumunda unsurun aktif olacağı anlamına gelir. Örneğin Masa Genişliği = 1300 mm, Masa Yüksekliği = 950 mm olur ise şart sağlamamış olacaktır.

If(MasaGenişliğiReturn>=”1200” AND MasaYükseliğiReturn>=”1000”, “Unsuppress” , “Suppress”)

Yukarıdaki kural, Eğer Masa Genişliği VE Masa Yüksekliği form kontrolcülerinde seçilen değerler 1200 mm’den büyük veya eşit aynı zamanda 1000 mm’den büyük veya eşit şartlarını sağlıyorlar ise unsurun aktif, değil ise unsurun pasif olacağı anlamına gelir.

Bu bilgiler ışığında önce unsurları yakalayacağız sonrasında ise yukarıdaki kuralları unsurlara bağlayacağız.

DriveWorks hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın:
SOLIDWORKS Otomasyon Mühendisi, Elite AE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin