PDM Malzeme Listesi Tipleri

0
1301

Son güncelleme: 22.08.2023

SOLIDWORKS PDM, montajlarınızın malzeme listesini SOLIDWORKS’te açmanıza dahi gerek kalmadan PDM Klasör ara yüzünden ulaşabilmenize olanak sağlar. Montaja tıklayıp Malzeme listesi sekmesine geldiğinizde montajın bileşenlerini ve PDM Admini tarafından ayarlanmış olan sütunlar halinde özelliklerini görebilirsiniz.

Malzeme listesi

PDM Malzeme listesi sekmesinde görüntüleyebileceğiniz 4 farklı tipte malzeme listesi bulunmaktadır.

  • Hesaplanan malzeme listesi
  • SOLIDWORKS Malzeme Listesi (Bir montaj veya teknik resimden)
  • Adlandırılmış Malzeme Listeleri (Yalnızca SOLIDWORKS PDM Professional)
  • Kaynaklı Profil Malzeme Listesi ve Kaynaklı Profil Kesim Listesi

Hesaplanan Malzeme Listesi

Montajda veya teknik resimde bulunan alt montaj ve parçalar veritabanından otomatik olarak hesaplanır. Montaj, teknik resim ya da bileşenlerin özellikleri değiştirildiğinde hesaplanan malzeme listesi de güncellenir. Sütunlarda yer alan özellikler dosyaların veri kartlarından alınmaktadır. Detaylı bilgi almak için Hesaplanan Malzeme Listesi makalemizi okuyabilirsiniz.

SOLIDWORKS Malzeme Listesi

Montaj ve teknik resim SOLIDWORKS içinde oluşturulmuş bir malzeme listesine sahipse bunu PDM malzeme listesi sekmesinde de görüntüleyebilirsiniz. Bu Malzeme listesindeki bilgiler doğrudan SOLIDWORKS içindeki malzeme listesinden gelmektedir bu sebeple montaj/ teknik resim dosyalarının güncel olması gerekmektedir. Bir montaj veya teknik resimden SOLIDWORKS Malzeme Listesi

SOLIDWORKS Malzeme listesi

 

Bu Malzeme listesindeki bilgiler doğrudan SOLIDWORKS içindeki malzeme listesinden gelmektedir bu sebeple montaj/ teknik resim dosyalarının güncel olması gerekmektedir. 

 

 

 

Adlandırılmış Malzeme Listeleri

Daha önceden oluşturulmuş olan SOLIDWORKS Malzeme listesini ya da Hesaplanan Malzeme listelerini üzerinde değişiklik yapmak için farklı kaydedebilir ve bir dosya gibi kasadan alıp, kasaya gönderebilir hatta iş akışlarından geçirebilirsiniz. Adlandırılan malzeme listelerini, malzeme listesine öğe eklemenize de olanak sağlar. Örneğin, çizimi olmayan bu sebeple orijinal SOLIDWORKS montajınıza ekleyemediğimiz hidrolik yağ, boya gibi ürünleri kaydettiğiniz Adlandırılan Malzeme Listesine   ekleyebilirsiniz.

 

Adlandırılan malzeme listesi türetildiği malzeme listesiyle aynı sütun konfigürasyonuna sahiptir. Adlandırılan malzeme listesi bağımsız bir belge olarak değerlendirilir. Montajı veya montaj malzeme listesi tablosunu güncellerseniz değişiklikleri yansıtmak için adlandırılan malzeme listesini güncellemeniz gerekir. Kaydettiğiniz bu adlandırılmış malzeme listelerine Görüntü>Malzeme listelerini göster komutu ile erişebilirsiniz.

malzeme listelerini gösterBu malzeme tipi yalnızca SOLIDWORKS PDM Professional sürümünde kullanılabilir.

Kaynaklı Profil Malzeme Listesi ve Kaynaklı Profil Kesim Listesi

Kaynaklı profil Malzeme Listesinde kaynaklı parçada yer alan her bir bileşen tam uzunluğuyla birlikte listelenir. Kesim listesi, bileşenlerin kesim uzunluklarını ve miktarlarını içerir.

Kaynaklı Profil Kesim Listesi

 

 

 

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Teknik Destek Mühendisi Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin