Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS 2020, 8 Ekim 2019 tarihinde yayınlandı. Performans ve kullanıcı deneyimi olarak öne çıkan yenilikleri aşağıda bir liste şeklinde bulabilirsiniz.

1Teknik Resim Detaylandırma Modu

SOLIDWORKS 2020, büyük teknik resimlerin saniyeler içinde açmanızı ve düzenlemenizi sağlayan yeni bir mod ile birlikte geliyor. Detaylar Modu‘nu (Detailing Mode) kullanarak açtığınız teknik resim dosyası üzerinde ölçü, balon, çalışma sayfası ekleme, mevcut görünümleri yerleştirme gibi düzenleme işlemlerini yapabilirsiniz. Yapılan değşiklikleri kaydedebilir veya  DXF, DWG, PDF gibi formatlarda çıktı olarak alabilirsiniz.

2Esnek Montaj Parçaları

Parçalarınızı farklı montajlarda farklı geometrilerde kullanmak istiyorsanız SOLIDWORKS 2020 ile birlikte gelen Esnek Montaj Parçaları (Flexible Components) tam sizin aradığınız yenilik. Esnek olarak ayarladığınız parçalara montajda kullandığınız yere göre ayrı dış referanslar tanımlayabilirsiniz. Böylece ayrı ayrı parça dosyaları kaydetmek yerine tek bir parça dosyası kullanabilirsiniz.

3Zarf Yayınlayıcı ile Montaj Referansları

Montaj referanslı çalışırken birçok referans en tepe montajdan almak zorunda kalırsınız. Bu yöntem montaj üzerindeki çalışma performansınız olumsuz olarak etkiler. Önerilen yöntem her değişikliği kendi alt ortamında yani alt montaj ya da parça içinde yapmaktır. SOLIDWORKS 2020 ile gelen Zarf Yayınlayıcı (Envelope Publisher) ile alt montaj içerisine üst montajdan farklı bir bileşeni referans amaçlı kopyalayabilirsiniz. Tüm geometrisiyle gelen bileşen üzerinden rahatça referans alabilirsiniz. Kopyalanan bileşen herhangi bir şekilde malzeme listesinde çıkmaz ya da ağırlığı etkilemez. Ayrıca üst montajı düzenlemek zorunda kalmadığınız için farklı kullanıcılar aynı ancak alt montajlarda üst montajdan referans alarak çalışabilirler.

4Eski Sürüm Dosyaları Açma Performansı

Performans açısından her sürüm yükseltme sonrası mevcut dosya arşivinizi yeni sürümde kaydetmeniz önerilir. Bu işlemi yapmadığınız taktirde bir dosyayı her açtığınızda yeni sürüme yükseltilmesini beklemek zorunda kalırsınız. SOLIDWORKS 2020 ile bu bekleme süresi minimize edilerek eski dosyaları neredeyse sanki mevcut sürümde kaydedilmiş gibi performanslı bir şekilde açabilirsiniz. Böylece eski sürüm dosyaları çevirmek için ekstra vakit harcamanıze gerek kalmayacak.

5Büyük Montaj İnceleme Modu Geliştirmeleri

SOLIDWORKS 2019 ile Büyük Montaj İnceleme Modu (Large Design Review) içerisinde düzenlemeler yapılabilmekte idi (Ref:SOLIDWORKS 2019 Yenilikleri – Büyük Montaj İnceleme Modu ile Düzenleme). SOLIDWORKS 2020 ile bu mod ile açtığınız montajlarda bileşen çoğaltma uygulayabilir, sürüle bırak ile montaja kolayca bileşen ekleyebilir ve bileşen içindeki referans geometrilerini montaj ilişkilerinde kullanabilirsiniz.

6G3 Eğrilik Devamlılığı

Eğri ve yüzeyler arasındaki geçişlerin belli olmaması için yüzey sürekliliğinin devamlılığının korunması gerekmektedir. SOLIDWORKS 2020 ile birlikte gelen G3 Eğrilik Devamlılığı (G3 Torsion Continuity) ile yüzey geçişlerini daha yumuşak hale getirebilirsiniz.

7Montajda Akıllı Çoğaltma

Montaj ortamında çalışırken montaj çoğaltmaları bileşenleri konumlandırmada büyük kolaylık sağlamaktadır. SOLIDWORKS 2020 ile birlikte Delik Sihirbazı (Hole Wizard) ile delinen deliklerin yönleri otomatik olarak algılanarak tüm bağlantı elemanları düzgün bir şekilde konumlanması sağlanıyor Ayrıca Dairesel ve Doğrusal Çoğaltmalar (Linear/Circular Pattern) içerisinde sabit aralıklar yerine değişken aralıklar girilebilmekte.

8PDM Performansı ve Hızlı Arama Alanı

PDM kullanırken harcadığımız zamanın büyük kısmı klasörler içerisinde gezinme ve arama yaparak geçmekte. SOLIDWORKS PDM 2020 ile gelen asenkron yükleme özelliği sayesinde klasör içinde gezinme ve kart bilgileri yükleme performansı büyük ölçüde iyileştirildi. Hızlı arama alanı ise ayrıca bir arayüz içerisine girmeden birçok parametreye göre kolay ve hızlı bir şekilde arama yapılabilmesini sağlamakta.

9Teknik Resim Yenilikleri

SOLIDWORKS 2020 ile birlikte ardışık ölçülendirmeler için kullanabileceğiniz yeni bir method mevcut: Zincir Ölçülendirme (Chain Dimensions). Model içerisindeki farklı konfigürasyonların ya da döküm, işlenmiş model arasındaki farkları teknik resimde vurgulayabilmek için Alternatif Konum Görünümü (Alternate Position View) kullanabilirsiniz.

10Taranmış Geometri Basitleştirme ve Karşılaştırma

Tarama cihazları yaygınlaştıkça taranmış olarak gelen veriler üzerinde çalışmak özellikle kompleks modeller için bazen zorlayıcı olabiliyor. SOLIDWORKS 2020 ile taranmış modeller üzerindeki mesh sayısını azaltarak modeli basitleştirebilirsiniz. Böylece taranmış veriyi daha performanslı bir şekilde kullanabilirsiniz. Mesh üzerinden bir tasarım yapıyorsanız yeni gelen Gövde Karşılaştırma (Body Compare) aracı ile çizilmiş modelle taranmış geometriyi üstüste getirerek karşılaştırabilir, tasarımda unutulan ya da fazladan eklenen yerleri kolayca tespit edebilirsiniz.

SOLIDWORKS Teknik Destek Müdürü Sertifikalar: CSWE - Elite Engineer

1 Yorum

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin