Teknik Resimde İstenilen Görünümü DWG/DXF Kaydetme

0
516

SOLIDWORKS ile tasarımı tamamlanan modelin, teknik resmi oluşturulduktan sonra farklı bir kullanıcıya , ilgili departmana veya tedarikçiye teknik resim üzerinden DWG/DXF formatında paylaşım yapılabilmektedir.

Oluşturulan teknik resim bir çok görünüm içeriyor olabilir. DWG/DXF paylaşılması gereken sadece tek bir görünüm ise bu işlemi SOLIDWORKS ile hızlı ve basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Teknik resim içerisinde DWG/DXF kaydedilmek istenilen görünüm seçildikten sonra sol tarafta açılan özellik penceresinin en alt kısmında bulunan Görünümü Farklı Kaydet (Save View As) komutu ile birlikte belirtilen konum içerisine kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz modelin orijinini de ayarlamak için ekranda görünen koordinat simgesini sürükle/bırak yöntemiyle modelin ilgili noktasına yerleştirebilirsiniz.

Görünümü Farklı Kaydet Komutunun Kullanımı
Görünümü Farklı Kaydet Komutunun Kullanımı

Belirttiğiniz konum içerisine her bir görünüm kendi görünüm sırasına göre isme sahip olacak şekilde kaydedilmiş olacaktır.

Belirtilen Konumdaki Dwg/Dxf Dosyalarının Görünümü
Belirtilen Konumdaki Dwg/Dxf Dosyalarının Görünümü

Kaydedilen her bir görünüm DWG/DXF görüntüleme programı aracılığıyla farklı sayfalarda açılarak görüntülenebilir. Bu yöntem ile birlikte tüm teknik resmi DWG/DXF kaydetmek yerine istenilen görünüm üzerinden kayıt işlemini fazla uğraşa gerek kalmadan hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

DWG/DXF Dosyalarının Görüntülenmesi
DWG/DXF Dosyalarının Görüntülenmesi
SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin