Son güncelleme: 24.08.2023

Cıvatalar genellikle 3D modelin boyutundan çok daha küçük olduğundan mesh kontrolünü tanımlamamız gerekir. Bu da süreyi oldukça uzatmaktadır. SOLIDWORKS Simulation cıvata bağlantıları, birbirine bağlanan parçaları fiziksel bir cıvataya ihtiyaç duymadan cıvataları tanımlamamızı sağlar. Bu cıvatalar için ön yükleme ve emniyet katsayısı tanımlayabilirsiniz. SOLIDWORKS Simulation cıvata bağlantıları sayesinde hızlı ve güvenli bir şekilde sonuç alırsınız.

civata tipleri

 

Cıvata bağlantıları modelleri birbirlerine veya zemine bağlamanızı sağlar. Sol tarafta cıvata bağlantı tipleri gözükmektedir. Sırasıyla cıvata tipleri: Somunlu standart veya impus cıvata, somunlu havşa başlı cıvata, standart impus vida, havşa başlı vida bulunmaktadır. Ayrıca cıvatanın zemine bağlanması için bir ankastre cıvata seçeneği de mevcuttur.

 

 

Solidworks bağlantılar

 

 

Bağlantılar kısmına sağ tarafta bulunan analiz ağacında bağlantılar kısmına sağ tıklayarak veya ekranın üst kısımda bulunan bağlantılar danışmanından ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Aşağıdaki resimde karşınıza çıkacak cıvata ile ilgili tanımlama kutularının ne anlama geldiği belirtilmiştir. Cıvatanın mukavemet değerlerinin hesaplanması için mukavemet verileri kutucuğunu işaretlemeyi unutmayınız. Analizinizi gerçekleştirdikten sonra sonuçlar kısmının üstüne tıklayarak bağlantı kuvvetleri listele diyerek bağlantı elemanları üzerine binen yükleri görebilirsiniz. Aynı zamanda bağlantı güvenlik grafiği tanımla diyerek bağlantı elemanlarınızın emniyet değerlerini görebilirsiniz.

bağlantı elemanları civata

Sizde tasarımınızda ki cıvataları bağlantı elemanları ile tanımlayarak analizinizi gerçek hayata yakın bir şekilde tasvir ederek tasarımlarınızı güvenli bir şekilde üretebilirsiniz. Bağlantı elemanları ile ilgili dokümana ulaşmak için tıklayınız.  Diğer blog yazılarımızı ve online eğitimlerimize göz atmak için tıklayınız.

SOLIDWORKS Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin