SOLIDWORKS Toolbox Araçları -Oluk Oluşturma

0
2000

Son güncelleme: 23.08.2023

Tasarımcı bir tasarım yaparken sürekli standartları takip etmek ve kullanmak zorundadır. En basiti bir oluk (kanal) oluşturacaksa bu standartlar dahilinde olmalıdır yoksa o oluğa takacağı sekmanda boşluklar meydana gelecektir. SOLIDWORKS Toolbox araçlarından olukları standartlar altında otomatik olarak oluşturabilirsiniz.

toolbox aracları

Oluk(Kanal) Oluşturma

İlk olarak oyuk açılacak şaft parçasında SOLIDWORKS Araçlar içerisinden toolbox > oluklar(grooves) aracı seçilir. Karşımıza çıkan ekranda O-ring Olukları veya Tespit Bileziği oluğumu oluşturacağınızı seçiniz.

toolbox aracları-kanaltoolbox aracları-kanal

Daha sonra hangi birim sisteminde ve ne tür bir oluk(kanal) oluşturacağınızı seçiniz.

toolbox aracları-kanal

Ben bu örnekte inç birim sisteminde bir ağır iş dış spiral bileziğini seçeceğim. Daha sonra parçanın yüzeyini seçtiğimde bu standarta uygun ölçüler otomatik olarak seçilecektir. Daha sonra oluştur ve tamamlandı dedikten sonra oluk(kanal) oluşturulacaktır.

toolbox aracları-sekman

(a) Resimde görüldüğü gibi seçmiş olduğumuz yüzeyde rastgele bir oluk oluşturulmaktadır. (b) Resimde görüldüğü gibi unsuru düzenle dedikten sonra oluk(kanal) nerede olmasını istiyorsanız onu ölçülendiriniz.

toolbox aracları-sekman

 

 

Montaja geri döndüğünüzde oluğun açıldığı bölgeye toolbox standart kütüphanede ilgili bilezik standart parçasını sürükleyerek oluğun(kanal) üzerine götürün.

 

 

 

toolbox aracları-sekman

 

 

Akıllı İlişkilendirme ile eksenler birbirini otomatik olarak çakıştıracaktır. Tespit Bileziğinizin kullanmak istediğiniz konfigurasyonunu oluşturduktan sonra dilerseniz montajda eksik kalan ilişkileri vererek montajı tam tanımlı hale getirebilirsiniz.

 

 

 

 

Bu blog yazımızda oluk(kanal) otomatik olarak nasıl oluşturulacağınız anlatılmıştır diğer toolbox araçları hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız. Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin