Bir Tasarımcının Takım Çantası – SOLIDWORKS Toolbox Araçları

0
1685

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Toolbox, SOLIDWORKS ile tamamen entegre bir şekilde çalışan tasarımcının olası standart ve akıllı bileşenlerini içerisinde barındıran eksiksiz bir kütüphanedir. Montajınız için gerekli olan bağlantı elemanlarını (cıvata, rondela, pul, sekman, burç, pin, dişliler, somunları) saniyeler içerisinde doğru bir şekilde seçerek iş akışınızı hızlandırabilirsiniz. SOLIDWORKS Toolbox ANSI, BSI, CISC, DIN, ISO, JIS, GB standartları içerisinde barındırır. Ek olarakta şirketinize uygun standartları özelleştirip otomatik bir şekilde kullanmanızı sağlar.

Ek olarak Solidworks Toolbox ile birlikte Yapısal Çelikler , Oluklar, Kamlar, Rulman Hesaplayıcı ve Kiriş Hesaplayıcı adlı 5 alt toolbox aracı kullanarak tasarımlarınızı daha güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu araçlar kolay anlaşılabilir arayüzüyle sizi uzun hesaplardan kurtaracaktır. Bu araçlara – Araçlar >Toolbox menüsünden ulaşabilirsiniz.

toolbox araçları

Rulman Hesaplayıcı

toolbox araçları

Rulmanlar, dünyayı döndüren mekanik parçalardır. Dönen şaft ve dönüşü destekleyen parçalar arasında sürtünme olması kaçınılmazdır. Rulmanlar sürtünmeyi azaltmaya ve iki makine elemanı arasında kayma sürtünmelerini engelleyip dönme hareketini destekleyen hareketli yataklara denir.

Rulman tüm mühendislik ürünlerinde neredeyse bulunur. Rulmanları kullanım koşullarına ve ömrüne göre özel hasiyet ile seçmemiz gerekmektedir. SOLIDWORKS Toolbox rulman hesaplayıcısı rulmanın kapasitesi ve ömrünü kolay anlaşılabilir bir arayüzle hesaplamanızı sağlar.  Bu araç ile rulmanların ne zaman değiştirilmesi gerektiğini öngörebilirsiniz. Bu sayede yapınızda rulmandan kaynaklı problemleri önceden tespit edip bu problemden kurtulabilirsiniz.

Bu aracı nasıl kullanacağınız ve daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

 

Yapısal Çelik ve Kiriş Hesaplayıcı

toolbox araçları

 

Yapısal Çelik iletişim kutusu içerisinde bir çok profil standardını barındırmaktadır. Bu standartlara uygun profilin sahip olabileceği atalet momentleri,kesit modülü,plastik modülü gibi değerleri bize gösterir.  Ek olarak bu verileri kiriş hesaplayıcıyı kullanarak uyguladığınız yük tipine ve şiddetine bağlı olarak ne kadar sapma yapacağını ve üzerinde oluşacak gerilme miktarının ne olacağını önceden görebilirsiniz. Bu sayede tasarımınıza en uygun profil şeklini seçebilir ve bunu SOLIDWORKS profil kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

Bu aracı nasıl kullanacağınız ve daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

 

Oluk Oluşturma

toolbox araçları

Tasarımcı bir tasarım yaparken sürekli standartları takip etmek ve kullanmak zorundadır. En basiti bir oluk (kanal) oluşturacaksa bu standartlar dahilinde olmalıdır yoksa o oluğa takacağı sekmanda boşluklar meydana gelecektir. SOLIDWORKS Toolbox araçlarından olukları standartlar altında otomatik olarak oluşturabilirsiniz.

Bu aracı nasıl kullanacağınız ve daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

 

Kam Oluşturma

toolbox araçları

 

Tasarımlarımızda birden çok motor gibi eyleyicileri kullanmak yerine kam tasarımı yaparak ihtiyacınız olan hereketi kam etrafında oluşturabilirsiniz. SOLIDWORKS Toolbox araçları altında kamlar ile kam tasarımı oluşturabilirsiniz.

Bu aracı nasıl kullanacağınız ve daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

 

Diğer blog yazılarımızı okuyarak bir çok teknik ipucuna ulaşabilirsiniz.Bu konuda detaylı bilgi almak için bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin