SOLIDWORKS Toolbox Rulman Hesaplayıcı

0
2121

Son güncelleme: 23.08.2023

Rulmanlar, dünyayı döndüren mekanik parçalardır. Dönen şaft ve dönüşü destekleyen parçalar arasında sürtünme olması kaçınılmazdır. Rulmanlar sürtünmeyi azaltmaya ve iki makine elemanı arasında kayma sürtünmelerini engelleyip dönme hareketini destekleyen hareketli yataklara denir. Rulman tüm mühendislik ürünlerinde neredeyse bulunur. Rulmanları kullanım koşullarına ve ömrüne göre özel hasiyet ile seçmemiz gerekmektedir. SOLIDWORKS Toolbox rulman hesaplayıcı sayesinde ihtiyacınız olan rulmanı kolaylıkla seçebilirsiniz.

Rulman Hesaplayıcı

Rulman hesaplayıcısına ulaşmak için araçlar> Toolbox > Rulman hesaplayıcısına tıklayınız. Bu araç ile rulman kapasitesi ve ömrünü kolay anlaşılabilir bir arayüzle hesaplayabilirsiniz.toolbox araçları

 

Öncelikle sol taraftan rulmanın standardını ve tipini seçiniz.

rulman tipi
Rulman Tipleri

Yukarıdaki görselde de görüldüğü gibi bir çok rulman tipi bulunmaktadır. Ben burada Türkiye de sıklıkla kullanılan 6000 serisi tek yönlü radyal bilyalı rulmanı seçtim. Sizde ihtiyacınız olan rulmanı seçebilirsiniz.

rulman hesaplayıcı

 

Hesaplanmış ya da değerlendirilmiş olarak hesaplayabilirsiniz.

  • Eğer hesaplanmışı seçerseniz bilye sayısını ve bilye çapını girip kapasiteyi çözümlemeye basıp taşıyabileceği kuvveti görebilirsiniz. Bu kapasite ömür hesabında kullanılacaktır. Sonrasında eş değer yük değeri ve RPM cinsinden dönme devri girilir. Ömrü çözümleye basılarak rulmanın ömrünü saat cinsinden görebilirsiniz.
  • Eğer değerlendirilmiş seçeneğiyle hesaplamak isterseniz; rulmanın kapasitesini, esdeğer yükü ve devir \ dak cinsinden dönme devrini girmeniz rulman ömrünü hesaplamak için yeterlidir.

Bu araç sayesinde rulmanlarınızın ömrünü kısa sürede hesaplayabilir, ne zaman rulmanların değiştirilmesi gerektiğini ön görebilirsiniz.

Diğer toolbox araçları ile neler yapabileceğinizi görmek için tıklayınız.

Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin