Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS PDM veri kartlarında bulunan değişkenler SOLIDWORKS veya desteklenen MS Office belgeleri, PDF dosyaları gibi dosyaların içerisinde bulunan özel özellik değerlerine bağlanabilmektedir.

Bu sayede örneğin SOLIDWORKS dosyaları için veri kartına yazdığınız bir değerin dosya içerisindeki özel özelliklere istediğiniz formatta yazılmasını sağlayabilir veya tam tersi olarak dosyaların özel özelliklerinde zaten var olan değerleri veri kartında otomatik gösterebilirsiniz.

Peki veri kartında bulunan hangi değişken hangi dosyaların hangi özel özelliklerine bilgi yazıyor? Bu sorunun cevabı özellikle SOLIDWORKS teknik resim anteti hazırlarken gereklidir. Bunu aşağıdaki gibi basitçe öğrenebilirsiniz.

  • Veri kartını görmek istediğiniz dosyaya basıp(1) veri kartı sekmesini görüntüleyiniz(2).
  • Sağ üst köşedeki “?” ikonu bulunan yardım komutuna giriniz(3).

  • Detaylarını görmek istediğiniz değişkene basınız.

  • Bu ekranda değişken ile ilgili aşağıdaki bilgilere ulaşabilirsiniz. Örneğimiz için;
    1. Bu değişken PDM sisteminde “Malzeme” isimli değişkene bağlıdır.
    2. Dosyaların özel özelliğine “Material” adında özel özellik yazmaktadır. Bu özel özelliğin değeri “AISI 1020” olacaktır
    3. Bu özel özelliği sadece “.sldprt” uzantılı dosyalara yazmaktadır. Yani SOLIDWORKS parça dosyalarına bu özel özelliği yazıyor iken montaj dosyalarına yazmamaktadır.

Bu bilgiyi teknik resim antedine getirmek istiyorsanız özel özellik ismini antet içinde kullanmanız gerekmektedir. Yani yukarıdaki örnek için “Material” özel özelliğini kullanarak antet içerisine bu bilgiyi yazabilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin