SOLIDWORKS Simulation Frekans Analizi Online Eğitim Kaydı

0
1355

Son güncelleme: 24.08.2023

14 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilen “SOLIDWORKS Frekans Analizi ” online eğitimimizin kaydında makine tasarımlarımızda sıklıkla kullanmak durumunda kaldığımız motor, vibratör yada redüktör gibi doğası gereği titreşim üreten elemanların oluşturacağı etkileri ve titreşimleri hesaplamayı öğrenebileceksiniz. Tasarımlarınızın doğal frekanslarını hesaplayarak rezonanstan kaçınabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Bir yapının doğal frekanslarını hesaplarken tüm parçaları dahil edilmeli miyiz ? Doğal frekans analizleri globaldir. Yapının davranışını anlamak için tüm kütleyi analize dahil etmelisiniz.
Makine ortamında dış titreşimler için ne yapılabilir ? Bir ortamdaki makineler titreşimi zeminden aktarır. Makinelere kauçuk takozlu bir baza yapışabilirsiniz.
Frekans analizinde yapıya gelen kuvvetleri  tatbik etmeli miyim ? Frekans analizinde yapının davranışı karakteristik davranışı incelenmektedir. Yük ivme altındaki davranışını incelemek için dinamik analiz yapmalısınız.
Yapı tüm doğal frekanslarında rezonansa girer mi? Evet. Yapı tüm doğal frekanslarında uyarılırsa rezonansa girer.

Bakım mühendislerinin genellikle titreşimden kaynaklı arızalanmaları çözmek için zamanlarının çoğunu harcamaktadırlar. Artık titreşimden kaynaklı problemlerin nedenlerini SOLIDWORKS Simulation’a sorup bu problemleri hızlı bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Diğer blog yazılarımızı okumak için tıklayınız.

Daha fazla bilgi için formu doldurun
SOLIDWORKS Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin