Konumu Değiştirilen Dosyaların Veri Kartı Güncellemeleri

0
1221

Son güncelleme: 24.08.2023

Bir dosyayı başka bir klasöre taşıdığınız zaman klasörden referans alınan veri kartı değerleri otomatik olarak güncellenmez. Bir klasörün içerisinde yeni taşınmış dosyalar varsa bu dosyaların veri kartlarını toplu bir şekilde güncelleyebilirsiniz.

Bir örnek ile açıklamak gerekirse bir dosya setini taşıdıktan sonra Makine Bilgileri’ni, ait olduğu klasörden alan dosyaların veri kartları güncellenmesi gerekmektedir.

Veri kartlarını tüm taşınan dosyalar için topluca güncellemek için öncelikle taşınan dosyalar kasadan alınır. Sonrasında dosyaların taşındığı klasör seçilerek üst menülerden Değiştir->Güncelle->Dosyalardaki Değerler seçilir.

 Açılan pencerede ilk adımda özellikle güncellemek istediğiniz dosya varsa ismini yazabilirsiniz veya klasördeki tüm dosyaların değerlerini güncellemek isterseniz boş bırakabilirsiniz. Sonraki adımda ise belirli bir iş akışını seçerek dosyaları süzebilirsiniz.

Üçüncü adımda ise ilk iki adımda belirttiğiniz kriterlere göre dosyalar karşınıza çıkacaktır. Bu adımda güncellenmesini istemediğiniz dosyanın seçimini kaldırabilirsiniz.

Dosyalar belirlendiğine göre artık hangi özelliklerin klasörden alınarak güncelleneceğine karar verebilirsiniz. Sonraki adımda sadece güncellenmesini istediğiniz bilgileri seçmeniz gerekmektedir. Bu seçimler bilinçli bir şekilde seçilmediği takdirde istenmeyen değişkenler dosyalarınıza yansıyabilir.

Değişkenleri de belirledik sonraki adımda dosya kartlarında hangi konfigürasyonların güncelleneceğini seçebilirsiniz. Burada bu örnek için tüm konfigürasyonlar seçilebilir.

Tüm seçimler tamamlandıktan sonra son adımda da bitir diyerek güncelleme işlemleri tamamlanır. Bu değişikliklerin herkes tarafından görülebilmesi için güncellenen tüm dosyaları kasaya gönderdikten sonra veri kartları artık istenilen, güncel halini almış olur.

 

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Teknik Destek Uzmanı Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin