Son güncelleme: 24.08.2023

FRC, (FIRST Robotics Competition) “Zeka İçin Spor” sloganıyla ortaya çıkan, her sene 15-18 yaş grubu için düzenlenen uluslararası bir robot yarışmasıdır. FRC gençlere içinde bilimi, teknolojiyi, matematiği ve mühendisliği barındıran programlar sunarak, onları bu alanlarda geleceğin kendine güvenen ve yaratıcı/çözüm üretici liderleri olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

FRC öğrencilere, gerçek mühendislik deneyimini yaşatmayı hedeflerken; öğretmenler, aileler, mühendisler ile birlikte ortak çalışma platformu sağlar. İlk yarışma 1992’de New Hempshire’de bir spor salonunda 28 takımın katılımı ile gerçekleşmişti. 2014’te ise 17 ülkeden 2,700 takımın 54 Regional, 40 Bölge Yarışması ve bir şampiyonada yarıştığı bir organizasyon haline geldi.

SOLIDWORKS; 2018 FRC yarışmasından itibaren 3 yıllık sponsorluk anlaşması yaptı. TEKYAZ olarak bizlerde sponsorluk kapsamında Türkiye’de yürütülen çalışmalar içerisinde  yer aldık. Çalışmalarımızın ilk adımı olarak Fikret Yüksel Vakfı tarafından yönlendirilen takımlara SOLIDWORKS ve entegre çalışan Simulation, Visualize, Electrical çözümlerine dair temel eğitimleri verildi.

electrical-eğitim-frc-solidworks

Ülkemizin geleceği olan zeki ve dinamik genç arkadaşlarımızla yaptığımız eğitimler sonrasında yarışma konsepti dahilinde üretime dayalı tasarımlar yürüttük. Birlikte çalışmalar yürütmüş olduğumuz Şişli Terakki Vakfı ile “TeRoBoT” u SOLIDWORKS üzerinde  Varlık Makine’nin önderliğinde tasarladık. Yarışmada çeyrek finallerde yer alan robota dair 3B katı modelin üzerinde elektrik tesisatını eklemeyi de unutmadık. Aşağıdaki videoda SOLIDWORKS’ün elektrik alanındaki çözümünü bu sürecin içerisine nasıl dahil ettiğimize dair kısa örneğini görebilirsiniz.

2019 senesinin yeni konseptinin açıklanmasına sayılı günler kaldı. Geri sayım devam ederken bizlerde sizlere geçmişe dönük çalışmalarımızı bu yazımızda paylaşmak istedik. Sizleri de FRC 2019 da yer alan takımlara maddi ve manevi destek olmak üzere aramızda görmek isteriz. Direk olarak bizimle ya da Fikret Yüksel Vakfı aracılığıyla takımlara ulaşarak destek bulunabilirsiniz. Destek kapsamında sizler, mühendislik, tasarım, tecrübe gibi paylaşımlarınızla Türkiye’nin gençlerine farklı vizyonlar katarak geleceği birlikte inşa edebilirsiniz.

FRC 2018 yarışma konsepti ve daha eski yarışmalara dair SOLIDWORKS parça kütüphanelerine aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

SOLIDWORKS – FRC 2018 Kit Of Parts

FRC 2018 yarışma sahası için SOLIDWORKS üzerinde hazırlanmış videoya aşağıdan erişebilirsiniz.

SOLIDWORKS Electrical hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS Electrical / PCB Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWP

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin